[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (1) | 2023年1月20日發售

1001 回覆
24 Like 4 Dislike
5百幾應該夠係香港買限定版
我係英國歐版係冇中文,所以一定買digital 日/港版
真好,我UK冇

FE我可以轉build玩幾個run
(除咗Echoes想賣)
Lm
原畫咁靚 game修面發生咩事
D原畫真係越睇越靚
玩風花入坑

已經預購咗
已換左遊戲

諗緊買唔買埋Season Pass好
Season pass先有三個級長
新兵種唔買唔得啦
不過有排先有
想入坑 未玩過前幾集
有咩要注意
如果唔係玩高難度
就揀自己鍾意角色
職業平均分配就夠, 當然部份角色比較啱玩某類職業
宜家新作全部有得揀難易度, 今次又有得悔棋
又可以打支線係咁農級數/ 錢/ 道具
想輕鬆睇故事都冇問題
唔好意思必須潑個冷水
其實睇佢D片越睇越不安,
對我黎講上一集最大既問題就係學園off-battle果一part.
一週目都還好, 二週目又要行黎行去傾計解任已經有D煩, 三週目真係人都癲.
其實我淨係想執下inventory執下skill, 睇埋支援對話就下一場, 唔係太想搞咁多野.
偏偏唔玩呢D野對實際戰力係有影響, 而多週目時自不然會挑戰更高難度, 咁好多方面都要儘量做到足.

暫時睇佢D片, 又做wii fit又釣魚又panzer dragon又養寵物, 我都未計同角色食飯飲茶摸頭之類既互動, 唔知有無數漏添. (if既pvp mode?)
簡直係變本加厲, 頭都痛撚埋.
我知宜家FE越黎越注重RPG果part, 但我希望戰鬥同非戰鬥既比例可以起碼有5:1左右, 即係打仗一個鐘然後用十零分鐘去做其他野咁.
上集3h斷估已經接近2:1真係有D誇張, 唔計屈武器熟練度用既時間既話.

希望我炒車啦
我睇介紹其實佢個rpg應該係optional
你花時間玩下小遊戲個d咪下場戰鬥會有buff
唔玩咪冇buff
除非佢難到唔拎buff係勁難過版
上集FE同埋XB2/3幾隻game都係一出就買哂season pass
結果到佢更新完已經唔記得點玩懶得再開返隻game
今次都係睇定啲算
對上一次玩火紋已經係gameboy advanced 嘅年代今次買嚟玩下先
又話有GUST幫拖, 點樣D女個個差唔多樣
ANNA變左LOLI LUCINA平過以前 又無BERESU
唯有為RIN EIRIKU MIKAYA KAMUI RUMIERU含淚買啦
唔算冷水啦
都係對你嚟講啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞