[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (1) | 2023年1月20日發售

1001 回覆
24 Like 4 Dislike
我restart咗5-6次再悔咗9次
btw,琴晚打到第3章,暫時覺得hard都唔難玩以前一路玩開火紋既fans可能直上very hard都得

今集帶住個戒指都已經有buff,變聖鬥士更加係屈不單只有超必,重自帶其他武器,搞到一開始都已經唔洗好似以前咁靠鐵劍打重甲咁

同埋一開始d武器大部份好似已經無限次數用,唔洗就住就住
今朝開機揀最難,第二章俾隻變身馬虐今晚先玩
係咪超難冇得悔 點解好似見唔到
要打第4章先有 好似係
其實係估唔到鬼佬果邊紅過亞洲呢邊.
打超難第2章已經 re左2-3次,
第3章可能 5-6次都有,
啲角色頂唔到敵人 2下,
行錯一步就死,
有次 86%命中率都 miss 左, 又要 re 多次
怪唔知得頭一兩個LV升得咁少.
不過慣左練壞都照去
玩sit up好驚禁壞個制
尋日第4關個斧頭佬比敵人弓手critical扣27血死左,
眼都凸埋, 望一望人地個critical chance, 1%
武器啫
最難成長固定,我覺得洗點黨依到慳番好多時間
屌 玩完第三關有if 既視感
細個一玩烈火之劍就上曬癮
邊度有日版典藏
可以死左條心, 接受升1點hp
剩係玩過風花雪月, 今集normal 同hard大唔大分別? 如果唔大想試下玩hard起手, 唔想係咁同一場re好多次
主人公(女)
直接玩hard啦 有倒帶+隨時save 開埋不死鳥想死人都難
最難果個隨時 save 一 load 就會消失,
hard 果個唔會消失咁正?
玩慣左機戰 SL大法, 玩返火紋真係好唔慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞