[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (1) | 2023年1月20日發售

1001 回覆
24 Like 4 Dislike
希望今日收工去行下買到啦
上一隻都係早兩日搵到
有冇ching買到可以上水講下
今次係咪單線
原畫師今日post兩張咁豪氣
其實呢兩件是咪致敬傳統紅綠騎士.

未玩過火紋 玩過8方 braveley 本身想直衝hard
3ds開始玩火紋
最近玩左三角戰略覺得好撚正
火紋越出越易,又多日常野(只想玩戰棋,睇劇情)
最近想買皇家騎士團
大家覺得應該直接玩皇家騎士團算定why not both?
希望今日有偷跑
一定係both
利申:火紋老屎忽

難先好玩
風花都係直接新save玩maddening
以前有d集數 突然增援又即刻行動 玩家無睇攻略預知咪比佢打死 但其實咁係唔合理 同戰略無關
maddening 係咪即係lunatic 難度?
其實我覺得合理wo
就好似你自己有增援,都會係你回合行動出黎,跟住你可以控制。敵方就唔得?
仲有點解第一回合一定要我地行先,敵方一定要第二回合?
都要睇下點玩法先知合唔合理,
我方增援通常得小貓一兩隻,
但敵方增援通常比我方多,
如果喺敵方回合突然彈幾隻出黎圍死左我方其中一隻,
咁咪唔合理囉,
如果無呢個問題的話我都唔反對一增援就立即行動嘅
因為咁樣好易初見殺
一下就打死你一隻
咁玩家角度一定唔鍾意,但我好m
覺醒中過伏,
嗰啲又冇回帶,
一中伏全關重打
變咗一係睇攻略先打,一係硬食
你可以想像成敵方已經長距離移動完先行到黎呢張地圖,
所以增援就郁唔到囉
但如果埋伏增援,我又覺得合理,森林,砦點
如果對話有講會有增援 或者玩家有情報知 我覺得ok
但突然彈出黎 玩家避唔到 逼重玩就有d破壞體驗
結果都係睇佢點設計法啫,
埋伏係可以,
但個難度係一增援可以立即打死你,
加上死左係永遠死左,
結果就好似上面咁講一係成關重玩,
一係睇住攻略咁玩,
咁唔係合理嘅難, 只係為左刁難玩家啫
呢個前提係要確保增援位置同數量唔會一回合擊殺我方任何一個人
或者增援時間點係敵turn完結嗰陣緊接我方回合開始
火紋本身有mode死過一次後面冇得用
作為一隻戰略遊戲有太多唔睇攻略預測唔到嘅死因都係唔合理
封印之劍 21章死仆街
星期五放工即刻去買,新年打爆機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞