[Switch] 火焰之紋章 Fire Emblem Engage (1) | 2023年1月20日發售

1001 回覆
24 Like 4 Dislike
仲有捽戒指 摸到隻狗屙碎片 越玩越不安
聽講果啲關卡會自動Scale,所以都係早打早享受
玩咗四章超難 認同上面DB巴講難度fe6 Hard

主要係map design 有返水準 敵人stat高得嚟唔係overpower 只係唔可以俾你無雙 同時靠敵人配置 地形等等嚟提高難度 希望之後keep到

同時亦都真係有fe6 rng feel 頂第一關主角俾人36%連中三完gameover

關於rng 今作聽講行IF個system 低過50就true hit 高過50就比show出嚟嘅高少少 玩開2rn嘅話要有心理準備低命中率會比想像中易中
3Q 巴打
諗返起if果陣直頭係主角間房摸阿伯同大嬸臉
玩普通覺得太容易 係咪應該砍掉重練開困難
係啦 困難都係易 但係可以自我控制

練下d無咁勁既角色 唔改武器 等等
以為今集冇得悔棋,點知都有
一陣重練算
想問保留經驗姐係點,點解入返去都係未打之前既level

呢個角度睇好肥, 包包面咁
一開始個王子好廢,玩最難第5章完全冇作用
今集感覺上正過風花
好似比人打腫左咁
我覺得玩起黎冇咁煩
至少唔洗周圍走黎走去,上集周圍行同講嘢有啲煩
玩左頭幾章
暫時俾我嘅感覺, 地圖有啲似FE IF, 要靠走位同卡位頂住敵人
風花對於新入坑黎講好玩, 但對老屎忽就好似差咁啲野咁

有無人知今集地圖設計係唔係光榮代工
我淨係記得今次建模係鍊金工房個邊
另外我想講馬爾斯今集吹咁勁
我對馬爾斯嘅印象係好多逃亡戰
DLC呢,
日服 + aeon waku waku 係咪最平
今集有冇溝女元素
好似話鍊金工房係誤傳?
買完GAME入面點先知生效左?
飛馬只能做sup,同人單挑既話隨時陣亡
重開隻game 去據點會比你
我依家都係轉左佢做獅鷲騎 半奶半打
一路捽一路聽綠川呻吟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞