[新整合分類]召集所有紋身及刺青愛好者19

955 回覆
10 Like 23 Dislike
推下先 求介紹
咁點解唔搵Yeeki Lo?
第一次紋身想係手指紋啲detail少少嘅圖案,但我見IG唔多人Post手指紋身嘅作品圖,想問下大家有咩師傅推薦
第一次就紋手指?
台灣好似唔多呢類型
我follow開有啲似嘅:
luis_liangs
x.axe.ink
macrostraight
係啊,因為覺得好靚,所以想揾個好嘅紋身師傅,不過唔知點入手
講起紋手指,諗起LMF個呀肥

佢喺手指側邊紋完,佢話靚左十日八日咁上下,之後化哂(無記錯佢係紋Hong Kong)之後佢覺得肉酸走去洗

洗紋身最起碼要6-8次先ok,但最後佢好似話洗到尾2嗰次頂唔順太痛就無再去洗
係咪因為流汗流得多,所以我主要係想紋手背連埋手指,柒咗無得返轉頭,所以我都想謹慎啲
主要係因為關節位成日郁,郁得多就heal得唔好
傾完圖比左訂 約上去試圖個日個師父病左 去到依家都未試到 一直叫佢比多個日子黎試又無左影 話再覆實我
我已經每格2個禮拜先問佢一次日子
但過幾日就係原定約紋身既日子 但佢都未覆我
呢d情況各位巴打點處理炸前臂 好撚驚
做定心理準備原定果日變咗上去試,唔啱心水咪推遲個期,唔通定咗就一定要果日紋咩,遲紋好過唔好睇成日篤眼篤鼻
手指好快甩仲想要detail
想問下多唔多紋身師紋完後會包一次touch up?
想揾59tattoo 紋手臂 大概10cm
有冇師兄知價錢個range大概幾多
因為知佢都幾紅 想預返個budget
有冇呢d人像推介

Sor 我成日望到依啲就諗起恐怖野 .. 無臉人
有冇巴打知香港仲有冇類似tomm_li 專紋圖騰圖案 而又紋得ok
有冇人BOOK左李寧但係仲未紋?
都年幾..佢又冇搵我
吹唔吹佢好?比左訂
三個紋身都係搵ii_tats紋
香港有無紋身師係類似trash polka既風格
搵左好耐都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞