[新整合分類]召集所有紋身及刺青愛好者19

955 回覆
10 Like 23 Dislike
未紋過身見到咁有啲卻步仲揀唔揀喺香港紋好
用凡士林保濕得唔得架
聽聞太油塞毛孔,我都係用佢地鋪頭賣個d product,起碼好似專for tattoo
我都想試下搵佢
啱啱紋完第一次, 已經想紋第二個
諗緊日本浮世繪個類, Jenna or Jennifa Cheung?
俾訂金俾到窮次次到交圖個時覺得好唔岩feel 係自己表達有問題定真係咁難搵到一個岩心水既圖
唔知你點同人講 同埋你講Feel ....注意係Feel .....人地冇可能知你腦入面諗緊d咩, 所以如果你可以將你個種"Feel" 形象化再同人地講會好好多 同埋搵Refs 好重要。
各位巴打有無潑墨風嘅紋身師推介?
唔係咁易試下搵多圖又可以俾少少圖但到最後都覺得捉摸唔到角色既感覺 利伸 動漫角色
想問下如果有手毛 係咪要做laser脫哂 先好去紋
正常紋身C紋果陣會幫你剃架啦, 你可以自己剃左先去
如果你唔脫咁以後個紋身上面就會生毛
@kibo_poke 紋爛人隻手
仲要海鮮價收人兩萬cls
https://www.instagram.com/p/CtbnrxdIrQn/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
真 唔熟唔食 好慘
置頂咗 ,警世
[url]Follow開 勁撚癲仲要早兩日屌客先[/url]
紋咗身嘅位係咪唔可以再做laser
So far激光脫毛一定唔得。

但上日本網見過有啲手提式脫毛機可以脫到紋身位,仲標明for (入墨)

另外有一隻叫電極脫毛,個隻就可以for 紋身位用。但價錢好似貴啲
想問下 彩色 大約5cm到動物全身既紋身大約會係咩價位?同埋第一次紋 唔太忍到痛既係咪唔建議紋手臂內側?唔該哂大家
https://www.instagram.com/p/CpNJzvnrvJ7/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
絲打有冇搵 見到佢啲作品都好似幾靚
9估hkd 2-3k
如果係去韓國紋,試下講明自己去旅行俾reference佢問大約要用幾耐幾錢,之前試過dm佢地都會答

手臂內側係咪姐係上臂夾住果度,好似都算有d feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞