[新整合分類]召集所有紋身及刺青愛好者19

955 回覆
10 Like 23 Dislike
少少錢買到心頭好 何樂而不為呢唔通聽到句唔值你就放棄唔紋咩
純粹自己好奇 世界級別嘅師傅 收緊幾錢
真係好中意嘅又覺得值嘅就唔好諗了
今次錯過咗 之後要出國搵佢紋仲麻煩
有啲師傅做完guest覺得外國環境好 仲可能會移民
一移就加拿大澳洲美國 到時想搵都難
講左價未 啲韓仔嚟香港獅子開大口
我覺得好癲 搶錢咁款 就算自己鐘意都唔會紋
見到bang bang 都有following 緊佢 同埋見到佢真係周圍去唔同國家幫人紋 應該都算係一種實力嘅認證黎嘅 雖然唔知有冇叫高個價
幫碧咸紋身嗰個師傅 好似收緊5000hkd一個鐘
我都係搵葉師傅
最近啲相唔敢放 肥咗好多
重有紋咩?

不建議 咪去
Jamie Kam?
井多少少
好似好正 但長居外國 過去嗰邊先得 有機會我都想試下
https://instagram.com/mouse.paintpaint?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
先前睇post,見有人講過但搵唔返
佢D圖幾得意,唔知有無人搵過佢呢
見佢紋身圖唔多,唔知手勢好唔好
同埋幼線係咩會好快化
其實係睇紋咩位置 / 自己點護理 / 手功 ,先唔平論手功,你要理解紋身係點,皮膚係有新陳代謝,再當你知多少少點解老一代有紋身既人佢地身上既紋身會變成點,你就自然唔會去考慮紋一D 又細又Detail既圖案

你諗下 如果你紋D陽光成日照到又成日拉扯既位,你個紋身自然就會變得好快,然後你個圖案又係D又細又detail,咪會變到好似一堆野咁拿埋一舊

幼線圖案有d係幾靚,但so far未見到一個可以經歷到時間既洗禮,上網一大堆明星特別係歐美,有人版你睇

有錯請指証
咁都係黑灰掃描實際D🤔,未紋過身,本身諗住右臂都會紋2隻小動物,咁啱見到依間畫風得意,想紋個細野試下先
咩叫試….一紋咗上去就永久,當然激光可除紋身,但痛楚又另一種級別 痛過激光脫毛好多倍,所以點解會有人選擇cover , 但cover 個限制好睇本身紋咗啲咩,咁點解唔一開始諗清楚啲一黎就紋個又靚又自己滿意,唔好為紋已紋,紋身冇試依樣野

要試既就搵支針吉下自己算啦 又試到咩feel 又唔洗怕整衰
師兄講得好岩,岩ge紋身師又好難搵,咁我認真搵下黑灰風格cfu好過,紋身其實係咪真係好痛
痛楚因人而異 , 我忍到唔代表其他人都係一樣 諗清諗楚啦 , 祝你搵到個好cfu
Thx
有興趣可以睇返第一頁 ,除咗有一堆係到討論過既list 外,仲有兩個網站都係本地有心人士整既,可以睇下,加深對紋身既了解。 入面大多數都係本地紋身師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞