恆生Cash Dollars 真係同時代脫撚晒節!

276 回覆
1625 Like 10 Dislike
你主力簽外幣點會用SC Simply Cash

海外簽賬有其他更好選擇,例如HSBC VS揀最紅賞世界
AE無得Waive年費。不了
冇架
https://www.hangseng.com/zh-hk/personal/cards/online-bill-payment/faq/
我以恒生信用卡於網上繳付賬單可賺取 Cash Dollars 嗎?
你可以恒生信用卡於網上繳付賬單並賺取 Cash Dollars,唯於網上銀行繳交銀行及信用卡服務商戶,或稅務局之賬單除外。
贊成。應該Cut
我都覺得奇撚怪,卡仚卡都有回贈?

恆生呢間姑寒公司點會咁好死……
search過冇SC 戶口會waive唔到年費
所以好似 Red 最啱,冇年費,本身用匯豐

消費本地為主
外幣只係Steam/森林先會

睇你簽幾多野,如果簽得多既話是但開個SC戶口無所謂啦,又無最低結餘既。
外幣你網上既話梗係用紅卡,別無他選
Lm
打去話cut卡 佢會話waive年費
AE而家竟然會Waive年費?世界變了!

有無話邊款AE先Waive到?
邊款就唔清楚 應該睇簽帳額
我大約6年前cut嘅
其實可以用黎換超市現金劵
出面收超市現金券都係92折 93折大把人畀你啦
free money點同自己比錢買,
佢仲要唔係多錢, 咪攪到咁麻煩啦
以前有cash dollar 至少有得換下惠康券
轉撚左YUU之後, 用YUU個APP想入信用卡啲YUU積分,係咁話入唔到
直接乜撚都無得換
呢啲財仔反而最大方,好似aeon同安信卡,啲回贈都係月結時自動會扣數
已cut, yuu佢老母
積金最大問題咪一定要買基金
只係邊一隻好同差
我無得選擇銀行定期
250蚊1蚊即係0.4%回贈,孤寒到,使撚用佢咩

安信乜都2%
渣打1.5%,八達通又1.5%
網購aeon 6%, red 4%
星展飯卡5%

張張都多佢幾倍
Visa master同一部卡機
就係唔多錢我先唔鍾意Cash dollar,少少錢都要限住我邊間鋪先用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞