恆生Cash Dollars 真係同時代脫撚晒節!

276 回覆
1625 Like 10 Dislike
諗緊開張earnmore 取替red 好唔好,但我見佢首兩年免年費,之後每年都要打過去waive? 有啲想懶
已經cut撚左,個app又廢撚過人
係。年年都係咁。
除左Enjoy間中有其用處,其他都是垃圾
我就係咁 畢業好多年都係得1張恒生
交電話費上網費保險費都係佢 轉又麻煩
後尾開多幾張卡但買嘢都係習慣拎張恒生出嚟
Earmore 零售用
Red就Online

要打去wave想賺回贈就冇得懶
AE都係
真 連以前落後到咩咁嘅aeon,新出嗰張卡都係直接每月喺卡數扣回贈
恆生真係
cash dollar 個名同實際用途差太遠
叫班高層去行下山算啦
SC都係
清有咩推薦?

利申用緊恒生cash dollar
錢往往因為唔想改變而流走,
強積金懶得轉懶得搞唔整合食勁多管理費,
炒股票懶得轉懶得搞用銀行果個食高佣,
懶得開美股戶口繼續炒港股等等,
恒生就係睇死你地呢樣野.

大把人都大學果時張卡係恒生,
做得一兩年野大把有得你請, 大把冇年費, 有年費十間九門都係WAIVE既,
八達通果D都可以轉, 冇咩關係,

不過我都係講下姐, 你地都搵開大錢, 唔會介意果一兩個%
星展一㩒即減
多數淨係用黎找保費
有0.4%回贈,叫做好過冇
蝕晒啦
Earmore同Red系兩個功能黎啦

Y not both
仲有咩卡好介紹
懶人要回贈有安信Earnnore、有渣打Simply cash 1.5%

乜都唔使煩、岩你
SC鳩既
要50 50咁扣
HSBC想扣一蚊就一蚊

依家大把現金回贈又免年費既卡
退而求其次vb啲debit card仲高回贈過恒生啲垃圾回贈
不過懶人就算啦,教精佢仲要話返你貪埋曬啲小便宜正一窮人思想
仲要冇里數

其實佢大有本錢出里數神咭
google好難用咩伸手黨又懶過西咁咪用返恒生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞