恆生Cash Dollars 真係同時代脫撚晒節!

276 回覆
1625 Like 10 Dislike
sc都好過shitty
要200 200咁扣
真心廢

利申:有三張
見永久免年費,大學出左,畢業過幾年之後轉卡儲miles 好過
有時有商舖優惠,計得啱就好好回贈,買幾千回幾百。不過就係衰在回嗰幾百又要諗計用,麻撚煩
但果日全間鋪好多野都Mark高的。

第二日又會平返
不過佢張world mastercard 食野同網購回贈算係咁。再加埋啲seasonal promo,買啲濕碎電器唔使錢嘅感覺都幾好
由成功登記月份起至2022年12月31日,憑恒生MPOWER卡累積每月合資格零售簽賬金額達HKD3,000 ,指定流動支付、網上及海外簽賬可激賺
高達5% Cash Dollars 回贈 !
(同時登記「簽賬激賞」 ,可合共兼享高達 9% Cash Dollars 回贈#!)

平時大洗其實都抵,每兩個月都有五百幾cash dollars

利申學生
hsbc啲卡儲分都快過恆生好多
又多promotion賺額外獎賞錢
恆生卡真心係廢
一早cut鳩咗 垃圾咭
同間銀行一鳩樣 成陣廢老味
最撚叻搵鳩大學生笨叫你買儲畜保
enjoy卡先係yuu
成間銀行都脫撚哂節啦。

如果唔係出糧,真係唔會用佢。
恆生卡只係用黎買price com $700-$100…..
5%有上限有條款,以為好多?少年太年輕了
恆生真係好撚垃圾 上上下下全部Department 都好保守
Citi呀?
Cut撚左
垃圾卡垃圾app
ATM有手機提款功能
之後發現link左呢張卡既繳費靈就用唔返

咁得意?
後生仔啱啱畢業,連申請信用卡都懶

之後變廢中、廢老就係呢班
嫌仔囡申請學生資助好麻煩
連政府派錢都要叫仔囡幫你搞埋
八達通自動增值連我老母都識轉用SCSC賺回贈啦

咁都可以拎出嚟講
我啱啱都cut咗不過用咗七八年
以家諗點解唔早啲轉其他信用卡 回贈多啲又唔洗限死垃圾美心集團先可以減錢
祝賀你行出第一步!
個人Master Card 嘅Cash dollar 用卡比
一年大約有900蚊
唔係去惠康 就係Uniqlo

Enjoy Card 啲 Yuu分 反而冇用過
懶得裝個濕鳩app
仲keep住張學生卡無cut
間唔中會送少少分去豐澤買野

你一年儲到900蚊Cash Dollar

即係簽到二十二萬卡數

同時代表你一年蝕左二、三千蚊。

真可憐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞