恆生Cash Dollars 真係同時代脫撚晒節!

276 回覆
1625 Like 10 Dislike
Earnmore 銀聯有時冇咁方便
恒生MPOWER卡,用到最盡嘅話係有 8% 回贈,市面無乜邊張有咁高回贈

不過回贈嘅 Cash Dollors 真係好少地方收,如果平時會去 Cash Dollors 商戶其實幾抵用
Yes
仲有得飛時已經玩緊reward+ 直接找卡數有得 換miles 又得

一路以為hangseng 會跟 可以直接找數
點知過左咁多年都未跟
我都無渣打戶口,張simply cash用咗幾年,一樣年年waive到
但同時又見到唔少人話waive唔到,真心唔知準則係邊
太多野set晒去恒生
要攪有排煩
不過宜家最重要既轉晒用citi,叫做d分易處理兼唔會怕到期
恒生keep住橫掂免年費
Ching點解揀citi,回贈喺咁多信用卡入邊好似麻麻哋
開左戶口又免年費
拎左迎新先
我揀卡優先係揀永久免年費
當然呢d卡通常都廢
回贈高嘅卡都係免年費喎,例如HSBC Red
佢地應該冇咩迎新?
係呀,平時洗費大就抵用
恆生同東亞個D根本就無心搞信用卡

所有daily spending 已經轉哂去HSBC

食飯用Visa Signature 最紅自主5.6%, 網上用RED 4%, 架車入油用Everymile

全部易賞錢可以夾埋一齊用,直接抵銷簽賬,轉做Asiamiles又唔洗手續費

仲未計HSBC勁多promotion

你恒生特定商戶有高D回贈又點?Cash Dollar咁難用根本唔會有意願去儲
無錯
HSBC rewards㩒個制就redeem到一單卡數
Cash dollar真心煩
要指定店先用到
一係就上網另外再換coupon
換完張鳩券又要帶出街用
想問下cash dollars可共用?
例如銀聯卡有cash dollars可唔可以用visa 卡消費時扣?
不能
thanks
HSBC D promotion最煩係要禁左登記先計數
成日唔為意就miss左D岩用既promotion
不過都好過cash dollars好多
呢個世界並不是只有匯豐同恆生
其實d特別promote好多間都要登記左先計
HSBC已經算好,碌完之後先見到有promote,登記番都照計
有D銀行寫明要登記左promote之後碌先計
恒生卡唯一屈機位,係可以找其他信用卡數。
4% 同5%, 但要登記, 最低月碌3000 同5000 , 又有上限
唔係完全冇用, 不過要夾其他卡
有時一個月都回到2-400蚊 cash dollar, 最常用黎去超級市場, 間中uniqlo
其實係會員証,淨係用嚟會所食飯
我碌10萬酒席錢,得410cash dollar….
好撚後悔
笨七了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞