恆生Cash Dollars 真係同時代脫撚晒節!

276 回覆
1625 Like 10 Dislike
轉卡啦。仲用恆生做乜春
明智選擇!
但係yuu咪又係廢嘅,啲優惠嘛嘛
所以仲用0.4%回贈卡既人

個個都大把錢唔志在。
試過有一期,Google/Apple Pay 簽500回100,每張卡回贈上限好似600,即刻成副卡集齊全套當啤牌咁出,嗰幾個月係咁買禮券同家電回贈回到笑
依家都可以換惠康 coupon 喎,上網上理財
我見 HSBC 寫嘅里數全部都係所得獎賞錢去換到嘅等值里數,即係所有卡最後都係回獎賞錢。唔知有冇理解錯?
馬會嗰張都係行山
馬會果張除左係馬場入面消費有用,係其他地方有咩特別著數?
請問呢兩張邊張抵啲 啱啱申請咗安信嗰張去旅行用 而家申請買多張日常 本身都用緊恒生同埋Mox 搞掂晒就cut 垃圾恒生
請問vs red 兩張邊張抵啲 啱啱申請咗安信嗰張去旅行用 而家申請買多張日常 本身都用緊恒生同埋Mox 搞掂晒就cut 垃圾恒生
脫節嘅係恆生銀行
甘筍 我記得我當初都係$800不過都開咗啲新咭 而家諗緊匯豐開邊隻 恒生唔知有冇得cut完之後再開過食迎新
淨係逢星期一二openrice 自取30變60都夠用啦
根本係恆生呢間野都脫節
其實...好多場都係咁...
要泊車就唔用 cash dollar
所以 hsbc 好過 cash dollar 就係咁
正常咁 luk 卡,正常咁攪泊車
再去個 app 到用 RC 找卡數
薯仔通搵街霸啲plan仲好
淨係用Mpower 每月儲網上簽帳4千幾蚊,之後用openrice app 叫外賣用cash dollar 俾錢,張卡都唔需要拎出街
人哋就直接攞嚟找數,佢啲分又指定商戶,一系攞嚟換coupon,又賺多一筆
用App叫外賣好搵笨

個價Mark高晒
講開cash dollar,有次中撚左伏
有次臨上機前買旅遊保險,貪就手屎忽痕用經左痕身app買,好似都係2/300咁
過左2/3個月找卡數多左條200$手續費同200幾唔知咩數,咪打上去問

原來當時個俾錢方法係用cash dollar, 咁戶口得百幾cash dollar, 即係我倒欠恆生百幾cash dollar

由於到期日我都添唔夠百幾cash dollar(咁撚低rate點儲)去找條cash dollar 「卡數」,所以charge左$200手續費+欠款*2

回贈嘅野都可以倒欠真係開左眼界
用pps就搞掂啦 on9
之前進修用red卡交學費
前後10萬學費就回返4000蚊
禁個制就有卡寄俾你 應該冇做多過1個鐘額外野
我諗唔到有咩野一個鐘追下po就多4000蚊洗
d友成日話諗下點揾多d錢
最尾咪又係投資輸尻曬
一輸就輸幾十個
人地點會睇得起你地果d幾千蚊回贈
唔洗佢地咁極端計到盡
正正常常放幾張信用卡落Apple pay
每年慳成萬蚊
我就唔明有幾辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞