30歲人仲住公屋或者仲租緊樓真係好失敗(絕對真心)

455 回覆
124 Like 994 Dislike
你有咁嘅能力一早買咗啦
咁你講下你個月入同埋20歲開始既計劃

睇下你點達成30歲前買樓, 俾大次參考下都好

既然咁多人都咁廢, 梗係要跟大師你學下野啦

不過最怕有d 廢老識得吹但又原來自己快唔到
on99

30歲前唔洗住?全部錢拎黎儲首期?

有邊份「專業」唔洗讀書讀到20中尾,可以20歲即刻賺錢?仲要月入多過5皮
想問樓豬結左婚未
咩專業人士呀 鳩吹
咁師兄你做唔做到呀
咁鐘意比
得果幾個單位仔唔好出黎顯世啦
正常人三十幾都做左業主啦

好心你唔好踩低其他做唔到既人
你都幾叻讀咁少書、殘廢都開到公司
咁都唔係叫踩人 你標寫明話人地失敗都唔係踩人
我話自豪感 你就打稻草人 話認同感 實屬眼殘 不過讀書少都可能會混淆掛
我心表遺憾 我無能力明你感受
傻閪保安又幻想自己有樓
你條撚樣訓緊天橋底
Aa狗?啲post全部都係講樓
如果有4萬4就夠用啦...慳啲洗,住屋企,每個月應該可以洗within2萬,儲2萬4,一年都廿幾萬,兩個夾埋又可以借4球幾,儲2年都買到5百萬樓,以而家個市嚟講都唔少選擇,儲左4-5年嘅話都有6球,可以買第一城2房
明顯樓主窮撚黎
我唔係有錢但有層供完既樓揸手
另加一球現金 仲得閒係到挑機咩
我仲諗緊下星期約囡囡出去玩啲咩
仲諗緊買唔買隻撈黎玩
連我啲死窮撚都諗呢啲野
又係呢條青山白卡佬
請唔請人
係!各位網友
一早應該要估到係你⋯⋯
講樓=成日扯到乜老師物老師 吸負皮
男女權=燒山
所以好多嘢都係理想主義
賺到錢邊個唔想賺錢,有錢邊個唔想買樓
班人成日吃不到的葡萄是酸的,不如腳踏實地向高處望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞