30歲人仲住公屋或者仲租緊樓真係好失敗(絕對真心)

455 回覆
124 Like 994 Dislike
唔明點解一定要買樓?
太誇張啦,可以提早供完
9按6球上車盤每個月供2萬左右
2個EO都唔需要供到退休果日啦
人地講緊住屋需求同樓價租金,你就屈人留港撚
你講得啱
有6球去英國住2000呎仲好
支持
係,你講得啱
都係返大陸住好
先唔講樓主用咁多前設去立論係幾咁天真同愚蠢!

香港有好多人幾努力都係做窮忙族 甚至捱足一世人最後都未必有層樓 亦有啲人一出世就係二世祖富三代 唔使點努力已經係你所講有幾層樓嘅所謂成功人士

依個世界本身有好多不公平嘅地方 有好多嘢唔係話你努力就會成功 當然唔努力亦好難成功

眾所周知 香港樓都係被炒起 多少內地人落嚟香港買樓套現 你唔係真係覺得嗰三四百呎單位真係值成千萬呀嘛?

結論樓主用層樓去定義一個人成敗係好撚膚淺
依家唔係同你講三十歲幾錢人工。係同你講三十歲點儲到首期呀。
你黐住屋企住,唔x洗比家用比租,係你呃同搶你老豆老母明未?供完你成人仲要比首期你,你又好意思要,就唔該自己偷偷笑,唔x好比人知啦。
唔知醜都可以講到自己好叻。
咁應該用咩做定義?你解釋吓
做人一定要買樓?
供撚到60歲
樓主唔係地產狗就一定係買樓蝕到傻撚咗個個post都叫人買樓
佢可能想講做吓瑜伽做吓gym po下ig就叫好成功
你識嗰啲後生頹廢姐,我識親嗰啲都好有事業
90-00後,有認真讀書嗰啲份工都開始上正軌
出嚟搞生意嗰啲都開始蒸蒸日上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞