30歲人仲住公屋或者仲租緊樓真係好失敗(絕對真心)

455 回覆
124 Like 994 Dislike
你就狗眼我邊句有睇唔起人?
你禮貌對待我嘅,我一樣會禮貌回應
人同人係互相尊重
你哋自己唔識尊重人,俾人踩返轉頭,就話人狗眼看人低
認同
成個post得我有圖證明
你哋個個都係打字鳩噏
前提係你要有本事自己供
兩公婆價根本好易
有錢無品我識好多,呢 d 撚樣四圍都係
恭喜你可以同所有母孔雀交配
呢個世界咩人都有㗎啦,
你呢啲窮人冇品又酸葡萄我見得仲多 一街都係,好似螞蟻
人本來就係動物係你地成日幻想自己高貴啲。
人出世就係為咗慾望㗎啦,賺錢食飽肚去旅行扑嘢結婚生仔搵夢想追求思想層面都係一種慾望
笑到仆街 你D圖乜鳩遮哂 得張厘印相, 收租簽租約都可以上去打厘印啦

其次你真係咁成功使乜上連登日屌夜屌 平時冇朋友同你吹水咩
呢到D人你講乜都唔會理你啦 個個對你有幾成功幾多身家wfc
你想教人冇人會聽你支笛; 如果你想攞成功加係俾人恥笑 呢到9成9人當你傻鳩彈彈渣 有咩樓契地契股票留返同你朋友哂啦 如果你有既話
我淨係知
蝕錢大大聲果啲
一定係業主
職業係兒子
係你啲廢柴先要靠自己
師兄有實力

佢地簡單講就係眼高手低、憎人富貴厭人貧
我淨係知你一定冇錢
我講個好多次,你要睇契邊一頁我即時影俾你睇,連ID
兩份唔夠嘅,我去銀行再去影
呢度少少哋現金,我又要做假?

(分析)窮三代根本冇資格怪自己父母(內有資產證明)
https://lih.kg/2971932

所以畢業無耐就上車
住緊公屋(買咗)
你係你老豆身體嘅一部分分裂出黎
你啲錢都係老豆辛苦錢,唔算不勞而獲
畢業點上車?我知你喺度反嘲

但事實上20頭做到三十幾歲,十幾年時間上到車係應份,上唔到真心廢

如果唔係呢十幾年喺到做乜鳩?
我認呀,我好失敗,那又如何?
同屋企人租千呎單位住又同你講咩
1. 你講左幾多次都好, 我冇興趣記低你乜水, 你又唔係連仔 係連登又唔出名, 冇興趣留意
2. 我真係冇興趣知你身家有幾多 真唔真假唔假 對於我對於大部份連登仔都係毫無意義 同 說服力 係咁多
我都唔出名唔通你個毒撚出名?
下 真係唔識你乜水喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞