30歲人仲住公屋或者仲租緊樓真係好失敗(絕對真心)

455 回覆
124 Like 994 Dislike
「勁多20中至尾年輕未婚夫妻」
你自己講既
樓主賣唔出樓真係好失敗
有冇新圖先
9位數,Weak
講緊最近買樓既market 大部分都係年輕夫婦 冇父母幹 兩個月入夾埋5-6萬借9成按揭上車 係想講緊唔難買 個主題由頭到尾都講緊唔難買
等多排慳200萬再買得唔得
之前睇條友個殺人犯放生人嗰個post都知佢係弱智,今日又走出嚟
升到幾多唔知 但大陸開關後會升返 可能比以前高位更誇張
當然大陸唔知幾時開關 佢玩清零可能要多3-4年
大家唔好買樓住
唔好俾錢啲濕鳩agent洗
問題係而家喺香港買樓
好想做負資產?
我想問有咩證明 ?
我淨係見到個post得一堆腐皮
一張圖都無 不如你貼貼圖證明下自己先
個故事又未完 乜都未開始講 證條春
9位數資產上連登叫春
咁點算 樓價會再跌
咁你咪賺少咗
岩啊,大陸人疫情係檢測搵咗好多錢,搶住落黎買樓啊
真心覺得你好可憐
好多frd fg已經係20幾k
去到27、28搵30-40k都好基本

兩個人月入夾埋60k以上 大把選擇⋯
自住驚咩呢?價錢自己affordable 就好 你出面租都要錢啦
講真話係最難聽
樓主頂住 我走先
大把人30歲外國住緊townhome/house 啦
仲同你住果一千幾百尺
香港空氣好呀 食物又新鮮 政府食安把關又做得好
祝你身體健康
人哋有幾m 流動資金
又話你知

買咗樓蟹哂
依家想套現
人人唔同

例如揸住外國護照父母回流果班細路大左真係唔多買香港樓,因為隨時都會係唔同地方發展

亦有人諗定唔會係香港退休,咁買退休地別墅租香港樓make sense

就算長住香港一支公或二人無細路租樓其實有好多好處

早年你呢個一定要買樓既諗法係建基於有得炒有得升,而家大蕭條都黎緊就唔係咁講

買樓有咩好處大家都知,討論下租樓有咩好處持平d
我無樓
我好失敗

咁樣99.9%既人應該失敗過我, including you
27-28歲搵30K就真係多既 但40K應該唔多 比盡佔依個年齡層3成
係呀係呀,18k呀嘛
返6日呀on9
一個月4日例假,你返埋我個份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞