[PS5/PS4] God of War Ragnarök 集中討論區 4

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
應該一樣,難度唔同好似只係隻嘢藕d
就係想退休先hea 做再上次我地喺佢地頭開戰佢都唔理
講起冥界就好笑,上集個頭話凍到奧丁都頂唔住
龜頭拎把雙刀就咁去
今集雷神同阿仔去就幫佢哋落buff
jaga
感覺上集sigrun係難打d
但呢隻個惡意度超高,勁多招fake人,初見殺
就係呢集冇得比我地練先比佢d招玩
有樣都好fake,佢後期跳起即踩同放彩虹先踩2樣都會出,諗住佢出彩虹先,無碌即係出事
支那多幾個個弱點比你用喎
佢長cast召音波石同紋章火用一箭就可以入異常狀態
飛高AOE又可以掉斧頭knock down
可能有第一集經驗 覺得佢易打好多
parry個時間又鬆動 不停開斧頭L1+三角入國度時間連死佢

sigrun parry衰一兩次就比佢一套連死
個陣好記得堂堂戰神成日比佢用隻閪腳扭斷條頸
本身出彩虹我鍾意打橫一陣行先碌,有時on99行得唔夠遠中彩虹死
又有2款踩頭fake人,最後索性碌2嘢算
最離譜隻game d掴屬性判定係最上位
爆覺醒都比佢踩
佢到25-30%血招三連踩應該係全game最高既霸體值既技
我試過留曬技都cut唔到
一定要避
開幕我出得4招符文技,出唔到第5招,打唔停,我懷疑係我太細力
佢跳高拎起舊石又係,成身浮游砲斬緊佢都可以照掟舊石埋黎
仲要勁快
有冇話阿仔邊把弓同咩配件好用

奎爺又有冇輕重符文好用,唔想升錯
後期d經驗值多到用唔晒 升錯都冇所謂
想升曬,但唔夠用
依家要打火山,但一場得1500 exp
阿仔就算啦,隨便都冇所謂
老人家怕凍
第一把弓全谷昏迷夠做?
我玩無情難度….毒裝玩到故事完
無壓力….打大佬就用拳頭打
我用大盾 可以吸傷個個 容錯高啲
手殘用細盾唔係下下反到
夠啦,後期實夠你升曬
而且堆狂戰講野個個都好臭串。俾佢打死條氣唔順
想問毒裝係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞