[PS5/PS4] God of War Ragnarök 集中討論區 4

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
懷疑個個都會係呢度cap screen
係 但我用影相mode
冇左最上條野
其實好多神話都係左抄右抄改少少
無情+戰神難度各100%一次,冇野玩再開返上集玩
今集真係易好多,見有人講今集啲怪屈霸體/圍毆/視角
想講上集噁心好撚多 特別係迷霧關

迷霧啲怪配置真心cls,3巫醫 / 任何精英怪+3地蟲 / 大量眼球怪
遠攻攻擊密好多,全部都可以視野外噴到你郁唔到
巫醫打兩下就飛走,地蟲係咁潛地,想速殺都好難
想問下ps4玩會唔會lag機?
拎咗渡鴉裝 呢套掂唔掂
會 仲有次打3王差啲贏 佢死撚咗機
可以用但唔勁
我自己係用山怪身烏鴉手腳打到爆機既
以為勁野仲升爆哂佢tim
都冇問題,都有人用呢套打爆機既
不過如果你玩戰神難度就可能唔得啦

屌,又話冇次序,其實係要行叢林開左水壩先

唔開就算行哂成個原野大把路唔通喎清
無記錯的話好似唔止...
你啲武器升到幾 lv ? 主線好似升到 8 就爆機
過左,拎左支矛好快就打海姆
我升到lv4 喇
我覺得都係今集圍毆嚴重啲,
好多怪都有遠程攻擊, 尤其是最初遇到果啲噴毒又快又遠又準,
喺九里咁遠吊起天花板細粒到睇唔到咁滯都可以噴得中你,
每輪嘅敵人又比上隻多, 四方八面咁黎, 好似打極都打唔完咁
boss 一打一係好玩,
一打二都 OK,
一打三 / 召喚成堆小怪就打到人好煩燥,
加上今集出技無無敵時間, (3武器+1古石, 其實無都合理嘅...)
俾人圍毆想開技清怪, 有時死左都唔知乜事

上集就淨係迷霧特別閪啫,
一開波見到巫醫/地蟲/暗精靈就即刻掉頭走刷新配置好過
不過其實作為挑戰關可以選擇唔打都爆到機
[url]好想打機呀[/url]
本身神話故事有無解釋點解希臘同北歐都係三女神掌管命運?
今集啲遠攻已經冇咁密,上集可以噴到你斧頭都飛唔出

圍毆我覺得還好,主要係角色性能勁左,基礎招多左好多範圍技同控場技,中後段學埋暴怒爆氣已經好輕鬆

btw其實上集符文技都係冇無敵
不過上集嘅符文技高攻實用同型好多,今集nerf左傷害又得好少技真係要扣分
可能上集戰鬥地型無咁複雜, 無咁大,
跑幾步就打到佢,
而且唔會四方八面咁射過黎,
就算遠都可以慢慢逐個盾反,
相對好處理啲掛 (記憶中)
有冇巴放P5 光碟版?
放唔放水兩個feel黎
你點都要行次冇水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞