[PS5/PS4] God of War Ragnarök 集中討論區 4

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
應該係Code 果隻啦
4最唔想刷毒霧試煉
打完個女武神就無再入過去
專登升件毒霧甲去打都唔算太難,打佢都唔想比3隻boss圍毆
而且第5集個試煉都有類似強迫跑既野
突登開返game望下,淨係個地圖已經睇死人
地圖目標冇分區,只會話你知成張地圖完成幾多
渡鴉漏咗想睇攻略都睇片逐個位對,仲要記得自己邊啲打左
如果唔記得?跟住條片由頭行一次啦
我嗰時都係咁做
Btw 今次啲路復雜咗好多 都麻煩 最煩惱係拎完野要行返轉頭去傳送門 除咗Midgard 其他圖啲門位置好難頂

唔講真係唔留意
我打左好耐先留意到
紅圈彩虹石係拋物線飛過黎
追蹤彩虹石係打橫飛過黎
今晚try try 先
ps5而家跟機係比code???,唔再比碟?????
今集有d位冇做細地圖,好似光精靈神殿,矮人礦洞,勁9求
想問攞唔齊「文物」,對白金有冇影響?
記得拎少神殿 最後傳說
要跑上一次跑落一次
我都係 屌啦媽
仲以為上有得上升降機 有新傳送門
打爆機後先發覺
原來成隻game最緊湊嘅boss戰
係一開頭打雷神
隻game根本係虎頭蛇尾,原來係諗住有3集但依2集就完哂成個故仔,好多伏筆都冇解釋返,中期開始劇情又暴走人物行為無邏輯
有無咁差呀
同埋制作人一直都話整兩集北歐算
主要原因係而家整一隻3a大作太長時間
無啦啦係森林殺出海姆達爾,仲簡單過之前果堆彩虹戰士
其實都幾明顯
早段劇情同地圖做得咁仔細
但去到中期突然間成件事加速哂
(大概係去到阿仔暴走要去Asgard 開始)
到最尾殺咗海姆達爾之後吹雞去開戰
奧丁又降哂智無一開始出場講數嘅氣勢
同史爾特爾傾兩句, 人地就比埋條命你呢個陌生人
到之後開戰除咗光暗精靈其中種族都係得小貓三兩隻
光頭入去Rush 一陣卒之後就打雷神

我覺得一開始真係plan 三集
但做到一半決定改做兩集
所以後半part 完全係加速兼暴走
個後半真係唔對路
諸神黃昏最失望
以為史詩大戰
點知變左潛入打迷惘雷神
同圍毆奧丁
ASGARD個格局細到,村長械鬥咁
同埋頭先講漏咗
華納巨坑咁大個獨立地方完全無主線劇情又係好奇怪
我覺得原本應該係最後喺嗰度救弗雷, 打海姆達爾
打完就第二集完

第三集先講佢地點吹雞, 點樣說服到史爾特爾比條命佢地同埋最後嘅諸神黃昏打奧丁

但而家因為加速, 所以就是是但但咁用返之前打尼德霍格嗰個area 草草完咗華納劇情
似係
殺一神做完結
順住預言咁去
終於100%了
有d位唔太明

臨尾辛德里點解可以瞬移

洛基臨尾個波都唔好明做乜

阿斯嘉特無得比龜頭屠城拆木屋好失望
淨係kratos 可以係冥界無限殺返上黎已經贏晒
瞬移係佢同Brok本身都有嘅能力黎
個波就每個巨人都有一粒
好多巨人都將自己個靈魂存咗入粒波到
等Odin以為佢地死哂
Loki最後決定離開去搵散落喺世界各地嘅巨人波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞