[PS5/PS4] God of War Ragnarök 集中討論區 4

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
係咪要全部烏鴉搵晒
係,雖然冇要求全地圖100%
但基本上你要白金好自然就會玩到全地圖100%
仲要整一套龍裝同升爆一套同系列3件裝
自問都算盡哂力行得好徹底
但最後都係仲有小小野要睇攻略先知點搵
差唔多通關了,救左freya細佬

開始認真揀一套裝備升lv到9

想問如果aim白金,aim殺國王同女武神

應該揀練邊度裝最好

手殘新手
係咪倫妲遺失?
毒裝,係好好用
礦山入面既亡靈戰士可唔可以翻轉頭先再打?
唔夠打
間房入面果3隻嘢?
可以,正攻法其實都唔難打,真係唔夠打可以用段差屈死佢
間房好細,成日都冇位避佢啲攻擊
而且我打佢又好似扣得唔多血
出狗招,爬上爬落搵仔射,雙刀R2
佢得招火球打到你
出左更新有影相mode
今晚再試下
仲有,招火球拉盾擋就得
彈盾佢都駁唔到招唔洗驚的
有冇戰神漫畫可以睇返3>4之間發生既事
點解要漫畫
好似有出
我都想知佢點解無死到
我見佢有岀小說但唔知點買
終於白金左,但感覺無上一集咁滿足
上集我覺得個大改變令人好驚訝,無論係 kratos 性格大變,希臘變北歐,畫面升級,中間拎返雙刀 athena zeus 既回憶出現,到最後揭出原來阿仔叫 loki,個 plot 會覺得好有舖排,同埋好期待續集;上集唯一不滿係無乜超大 boss,敵人種類又少
到 ragnarok 呢集,雖然變左 ps5, 但可能要就返 ps4 版,畫面無乜大驚喜

個人反而最鐘意 gow3,真係覺得成個大戰氣氛好勁,又逐個神打,每個都有唔同特色,亦都有感人位

不過都係雞蛋裏挑骨頭,都會極期待下一集 god of war
其實製作組係咪想致敬套戲
其實你順住打
清埋火山挑戰
咁應該夠料升滿一套有突

龍裝打齊主線+巨坑仲要先夠料升滿
龍裝定遺失裝好?
巴哈有人做實測龍裝大力少少 (因為力量數值高啲)
我就兩套都整哂輪流玩

始終倫妲套毒裝無咩combo 可以打易啲悶
同埋打boss 基本一定會用盾反所以龍裝可以keep 住加攻
如果你係全迴避流唔用盾嘅龍裝就唔啱你
好似見人講過毒甲龍手腳玩拳頭最勁
btw 龍裝係咪1周唔夠衝9lv?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞