[PS5/PS4] God of War Ragnarök 集中討論區 4

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
有隻仲閪,係條橋上面得劏房咁大嘅位比你同佢砍過
好彩果隻渣好多
覺得打Heimdall嗰段路係全Game最易打
冇印象呢隻有幾難打
記得雙刀快充r2好易打
有冇人知奧丁隻雀福金有冇隱藏劇情?
諸神黃昏完之後,atreus有一幕 話福金冇死
之後我搵左7 8成地圖都唔見隻雀有伏線
其實唔難,係難打過之後隻boss先on9
成隻game最難打就係有裝甲果d人
個人最難係dark elf隊長,到而家都唔識打
裝甲佬上集打太多,得果2,3招
呢隻我打個時中bug 打打下佢飛咗落街
石像mix烏鴉。有冇圖睇下點做
咪石像甲烏鴉手
亦可以試下用火山腳(減傷果件)
下唔怪得熟口熟面
打依隻等發狂狀態爪一輪之後,最後黃圈個下好好反,之後接一套連招
同埋多數死58秒個下起手勁快,但打熟左又係勁好反,一檔就反到,點解你唔用爆氣同lock鏡頭會易打d
dark elf 隊長係邊個,係咪即係國皇?
https://www.youtube.com/watch?v=naTAruRlyf8&t=660s&ab_channel=SwanyPlaysGames

參考下E條片 我冇跟佢跟到十足既
之前有巴打都post 過
終於打完 Gna

女武神太勁 頭幾次用狂戰士裝+九界刀柄3-4下比佢打死左
轉左石像mix 烏鴉裝開始打得耐左
再打多幾次就記到佢出招既動作同佢D連技
有樣野好緊要係Gna 有2招出招時係可以用Freya 既箭去破既 一招紋章箭一招音波箭 要留心聽下隊友既提示 破左會有好長既硬直比你打 再加額外效果
另外進攻上符文攻擊感覺幾有效 不過其中一個原因可能係石像mix 烏鴉套裝本身力量低要靠技搭救
古石用左狂戰士12劍 出完有一段較長硬直時間比你不停打
仲有個tips 係斯巴達之怒用狂怒 有失誤時即禁狂怒停佢連技 會扣少好多血

利申返先 打無情既 升到9Lv
今集final boss fight都幾鳩下
冇咩大畫面睇
一家三口收奥丁皮個演出都麻麻
上集都叫有個巨人睇下
留黎煲醋,我盡量都唔用行覺醒,如果見到我出九成都是㩒錯制
咩game都係,lock住隻怪基本上我會唔識打,個人問題
唔係,拎住支長槍一味向後飛開槍整盲人果d閪嘢
隊長無得浪落街
你同我都係同一流派,唔鍾意用,廢事太屈
仆街中bug
交戰的國度個任
入唔到提爾神殿 道門lock咗
睇片其他人係入到
試過load save 都係咁
做乜鳩 我想爆機姐
唔記得了,應該唔勁
打下其它野試下解唔解到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞