[DANKE SEB] F1 2022 阿布扎比站 賽後討論區 3

1001 回覆
0 Like 11 Dislike
韋少,咸爺,陸仔,阿邦,馬士鞭,羅密周
陸克萊呢個係恩撚搵過法文專家consult再比人公投嘅同埋得廿個車手,有乜好拗啊
講開譯名 伊洛特呢個名究竟係邊個譯嘅 玩咗5年澳門都仲叫錯
SF1000我接受到點解咁廢 唔係俾人 nerf 副 cheat 計應該有睇頭

F14T真係垃圾級別
圖算唔算?
咁咪好 有共識
伊洛特係澳門譯名

講吓一啲車手嘅澳門譯名
Verstappen - 韋特本
Ocon - 奧康
Latifi - 拉提菲
Leclerc - 勒克萊爾
Sainz - 賽恩斯
澳門啲譯名同支那譯名一樣
Spin圖
但F14T 係大頭自R25 同R26之後渣到最接近WDC既車
又推頭又甩尾睇見都辛苦

F14T係改hybrid嗰年嗰㗎喎
Binotto只係問題嘅一部份 明明成team人個個都係戰犯
你應該撈亂咗F2012同F14T
你係咪想講F2012呢部拖拉機
Ilott係支那係艾洛特 反而啱音
再講吓其他出名車手嘅譯名
Marco Wittmann (寶馬廠隊GT車手) - 韋特文
Pascal Wehrlein (前F1車手 波子吱吱吱車手) - 韋亞連
Kelvin van der Linde (係咪都撞人嘅Audi廠手) - 雲迪連特
Kelvin Estre (波子GT廠手) - 阿斯提
Johan Kristoffersson (多屆World Rallycross冠軍) - 基斯杜化臣/基斯杜佛遜(澳門電視台譯名)
馬士鞭呢個名改得好到中文媒體都用
ross brawn可摸耳帶埋jean todt入隊
馬士鞭又spin咗聽到恩撚把聲
馬士鞭好似係維基有人改
然後啲人當咗恩撚改
之後恩撚有澄清返佢一直都係講同寫馬士邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞