[DANKE SEB] F1 2022 阿布扎比站 賽後討論區 3

1001 回覆
0 Like 11 Dislike
我估26年前都係Rb+Max天下 好似之前平治 始終岩岩大改完例又唔會再點改 下年㗎車又係base on今年㗎車 個優勢會keep住落去

依家仲要副engine咁勁+本身areo大師+super max
我要馬拉呀
美國佬搞運動只係得NFL先真男人
即係唔鼓勵人overcut
又逼害我咸呢啲養胎勁嘅車手
正路都係亞洲國家既

但是都係睇有冇人課水 課幾多
我唔理
就算取消個埸喺地球另一邊都要馬拉補上
但其實垃利部車就算季中TD 之後都有力一戰,加埋暑假後少左啲奇怪strategy ,下季唔係無得打
Benz 就全季穩打穩扎,間中上到下pod,又係有啲競爭力
所以我估下季唔係無機會三頭馬車
拉利出年人事問題大過R&D同部車
銀平zero sidpod 又搞得7788
紅牛架車又去返Max偏向

我估季頭係大亂鬥去到季中後得返紅牛同銀平,拉利返去食意粉。

中下遊變數應該唔大,但睇好AM會有進步。
馬拉落雨個種水就有
active aero唔係一早講左要加咩
用黎慳油同減少個oil tank size
呢家係研究緊加唔加反向DRS,同active aero加唔加冇關係
羅神個dtm
賽車明明係鬥快
反向DRS 即係揸得快反而有懲罰

如果真係咁搞以後非三大隊嘅車唔使FF可以襯亂贏車
車本身唔夠快, 仲要比人即場nerf
由於波子嘅LMDh 963 交唔切貨(做唔切) 比另一隊私人車隊 IMSA嘅 JDC 所以嚟緊嘅23年地通拿廿四 佢哋會跑LMP3組
https://twitter.com/sportscar365/status/1598339712586027008?s=46&t=AB5o-Wr6LAnVy_vQDo08ug
agger 我估大概去返17 18個情況咁

Rb=1718 benz 最撚快個隊 被人挑戰既霸權

拉利=都係個隊垃利 季初威威同Rb 55波又贏幾場 之後季中就開始柒

benz=1718 Rb overall速度唔夠 但是某d specific場會殺上黎
還我越南呀仆街
一領放超過三十秒
強制SC reset
每場車都要玩green-white-checker

日本森保一真係有戰術大屍feel
佢個風火輪轉得快過主席
唔知會唔會有狗仔爆閘話德國又俾日本黑左
搞唔搞到比賽 都係錢嘅問題
越南如是 馬拉亦一樣
Active aero??

不過玩讓磅算啦

積分榜落後既車隊有得減磅
建議黑人可以用DRS
白人唔可以
又或者強制pit stop stop and go
都on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞