[NS/PC] Monster Hunter Rise:Sunbreak (137) 更新玩一日又收皮

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
屬會值得推咩?
100%會心前提下,屬性肉質20/25就屬會>攻
買下裝強化下又唔夠錢
銃槍有bug可以一蟲出全彈爆焰,只要向前行突刺,然後上彈,可以即刻接全彈爆焰,雙蟲/單蟲都出得。
但我拎嚟打冥淵都係麻麻地,前後搖都太長。
我長期得幾千係身,打街場又少75%錢,唔想打蟹唯有焗住賣原珠/素材嚟搵錢。
RISE一個豬肉獎都冇
唔出奇,咁多年好似得W拎過一個RPG豬肉獎
見你地話狂化岩弓用
試左玩一場 之後比狂化毒死左好難控
唔算難

一被打中,襯條紅血未跌太多嘅時候轉書
其實係咪要保持藍書
比人打中左就即刻轉紅書 再轉藍咁樣?
要練下
盡量用藍
混沌全套冇體術耐回條氣好快玩完
不過都見TA佬開場紅>藍>紅再用伏魔鎖血,都做到紅書無限氣
狂化係免你秒殺唔係無敵
中左招要轉紅書,血多可以即轉藍,否則要飲水
紅書係最易死既情況,無強化裝備係即秒

鋼殼3必上,貓飯回復,貓補血果d睇情況,我會飲活力劑,時間又長又方便

如果克服唔到狂龍可以考慮洗走佢,換埋血氣,藍書唔被擊中基本上唔會扣血
其實狂龍初期都okay但去到1000動作值就真係煩
有冇PC獵人打機
你開咪有

PC 傀異 8964
https://youtube.com/clip/Ugkx1HQb1xuRBzx5gpTzaE0W98tS2c-zjviT
想問下太刀高手 要點樣穩定處理呢招
我成日見切/居合會比佢打到第二下
同居合方向有關?
有冇steamdeck 獵人
請問苦無開場接gp 有咩技巧
成日都接唔切gp
出咗粒 體術3回距2 2-1-0
等價6.5技
上次sb特價miss左
要居咩方向
其實係因為鎖鏈狗打屬性太OP,狗出風車要剛鋒利刃同龍擊炮先觸發到,所以先會𧗠生出呢個玩法。我玩銃槍通常都係玩返逆向全彈蜘蛛銃,始終個機動性高好多
跟條片就係向正前方居
如果向左右居個位移應該唔夠
同埋同你本身個企位有關係
如果企太遠居,應該會俾佢打中第二吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞