[NS/PC] Monster Hunter Rise:Sunbreak (137) 更新玩一日又收皮

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
狂化配鋼殼3可以抵消曬個扣血咁滯
但大陸仔test左所有扣血技(狂龍伏魔)都會cancel左鋼殼效果,變相未克服狂龍之前一係硬食扣血一係食道具抵消,如果不幸被擊中就危險好多

但有狂龍既好處係克服完即時滿血,25會心同埋三級轉福既加成,因為狂化無限耐所以唔使考慮體術耐回既問題
洗走狂龍會穩定好多,就真係浪射流
話說錘力buff左招蟲技
有冇武錘玩家試過玩?好似幾ok
鋼龍傀異左都係唔夠棘龍打
個鬥獸演出一樣但正常係打完之後棘龍係被操個方所以係鋼贏, 我睇到既果次係咁
定你真係睇到兩隻打完都仲係鋼龍被操?
即係要鋼殼3 work就要洗走狂龍
btw,見到有日本仔用埋item強化加食魚變不死人
https://youtu.be/l2aSa08Od-I
個個都狂化弓
有冇狂化近戰撚
我玩緊狂化狂龍血氣3雙刀都好爽
係,但狂龍一克服左條血就唔會跌
如果要真正不死就要補一堆技,咁被擊中四倍扣血都唔會有事
我話輸係因為印象中睇到鋼龍扣左兩次血,棘龍只係扣一次

痴撚線
7 141
8 181
痴撚線刷角爆都慢到閪咁
依家好似刷激爆最快?
發覺r盟勇打紅蓮快過街場
帶龍人姊妹會同你吹加攻,佢地又會幫你補血,至少都有2隻狗嘅攻擊力同時又唔會加隻怪血,好過打街場
冇洗走狂龍蝕,啱啱打傀異炎王
因為冇咗劫血狀態補血,成日都會出>入,殘血要切書食藥斷節奏,要14分鐘,結果仲慢過普通弓

有狂龍症蝕,只可以打傀異任
劫血回血真係好爽
https://www.youtube.com/watch?v=ypVHhiKLatg
更新左之後神火銃勁過妃蜘蛛,洞多斬味長
家姐轉笛就ok 吹加攻補血
阿妹轉笛好似冇用 keep住長槍做坦
自己就專心輸出 完美三角 好過唔穩定街場
唯一問題要181
扣幾多次血係演出問題, 輸贏都係靠睇最後邊個被人操
原版就係棘龍大機率贏, 傀異正常應該都係set做一定鋼龍贏, 起瑪我見既都係
教官笛點睇
狂化真係打開心唔係打快
見其他forum都有人爭論佢究竟係攻擊定防禦技
我覺得佢係一半半

講攻擊性能佢要犧牲既野太多,唔夠傳統輸出build簡單直接
講防禦佢又要搭配好多補血技好綁手綁腳

我頭先打左場傀炎真係尻尻下又中大爆炸又剩,套裝一次防都無升級過都可以完整無缺起身轉書飲水
打落真係幾開心,係有少少擔心個效果似乎太屈驚佢會fix
打禁忌龍都冇問題了,唔會被秒殺

輕鬆過黑龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞