日本鐵道情報及旅遊交流區(06)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
想問邊個網查JR 會有月台資訊睇埋
查到有D轉車時間得幾分鐘 怕到時趕唔切

JR一般係平面火車站設計月台平行排開, 要注意嘅多數係新幹線月台

最好講邊個站,有幾多分鐘,同埋邊架車轉邊架車

學識個方法 可以自己查麻
黎緊坐UO凌晨機 725到 預8點零係機場出發去新宿 再入奧多摩

UO 係羽田
我想問下由大阪去東京應該搭咩車?

行路

行路我試過喇, 今次想試下搭車

搭四個碌既車

去高速公路收費站前搵順風車

入入到嘅SA/PA搭訕, 坐高速巴士日間班次
想問邊個網查JR 會有月台資訊睇埋
查到有D轉車時間得幾分鐘 怕到時趕唔切

JR一般係平面火車站設計月台平行排開, 要注意嘅多數係新幹線月台

最好講邊個站,有幾多分鐘,同埋邊架車轉邊架車

學識個方法 可以自己查麻
黎緊坐UO凌晨機 725到 預8點零係機場出發去新宿 再入奧多摩

UO 係羽田

手快打錯 係香草

行路

搭四個碌既車

單車
綿羊仔
黎緊八月尾九月頭會去東北 想問係咪乜柒夏祭花火大會都收晒皮

買pass最平係咪klook跟優惠碼

近車站既溫泉區有邊個 搵唔到好似九州由布院別府咁
好似得磐梯熱海

巴絲東北有無去過咩景品係一去難忘

好似得磐梯熱海

銀山溫泉 不過夏天冇雪可能冇咁靚

行路

搭四個碌既車

單車
綿羊仔

的士啦唔使煩

好似得磐梯熱海

平泉
另外鍾意歷史既話千祈唔好錯過會津若松

好似得磐梯熱海

平泉

仙台
搭仙石東北線

好似得磐梯熱海

平泉

仙台
搭仙石東北線

五能線囉、重有大湊線
去埋青函隧道公園、龍飛岬

買東日本pass東北版慳好多

淺草去南千住係東武, 任何JR pass 都唔適用

東日本pass 淨係包新宿<>日光嘅特急
淺草<>日光嘅特急係唔包

但係東北PASS無包機場來回 JR巴士都唔坐得
買全國PASS包埋 仲有KLOOK優惠 點揀好

全國版呢

全國版呢

兩款特急都唔包

全國版呢

兩款特急都唔包

咁我由南千住出發 轉JR到新宿(呢程任何PASS都唔包?) 再坐新宿<>日光特急 可行?
另外想問 全國版包埋NEX(4000YEN)同東北JR巴士(5000YEN)
咁我以上行程計落買全國版係咪抵D? 我想睇紅葉 唯有靠架巴士
麻煩晒

全國版呢

兩款特急都唔包

咁我由南千住出發 轉JR到新宿(呢程任何PASS都唔包?) 再坐新宿<>日光特急 可行?
另外想問 全國版包埋NEX(4000YEN)同東北JR巴士(5000YEN)
咁我以上行程計落買全國版係咪抵D? 我想睇紅葉 唯有靠架巴士
麻煩晒

全國pass包JR東北巴士,但係唔包日光特急
東北pass唔包JR東北巴士,但係包新宿<>日光特急
NEX兩張都包,但係留意全國pass貴9000yen

住淺草要搭新宿嗰架特急,可以搭地鐵去上野,上野用pass入JR閘,再坐去浦和/大宮轉特急

全國版呢

兩款特急都唔包

麻煩晒

全國pass包JR東北巴士,但係唔包日光特急
東北pass唔包JR東北巴士,但係包新宿<>日光特急
NEX兩張都包,但係留意全國pass貴9000yen

住淺草要搭新宿嗰架特急,可以搭地鐵去上野,上野用pass入JR閘,再坐去浦和/大宮轉特急

唔該 爬下文 消化下先

但係東北PASS無包機場來回 JR巴士都唔坐得
買全國PASS包埋 仲有KLOOK優惠 點揀好[/quote]

第一次見東北pass E個名

5日睇表面一定係東北pass 。上次都係坐香草凌晨機

第一日行程如下

換pass 係坐唔到0815架NEX ,你可以揀坐香草坐前D,全程急步搏下,唔得就坐0850個班。
[quote]

酒店budget 幾多,住南千住日日會浪費個幾鐘頭交通

換pass 係坐唔到0815架NEX ,你可以揀坐香草坐前D,全程急步搏下,唔得就坐0850個班。

咁我D1同D5掉轉
我住南千住JR 附近
我頭先查多次交通 出東京 淺草 新宿都有JR 算係咁
想問下買全國pass 係咪任何一個綠色窗口就可以劃哂 所有嘅位,唔洗分西日本 東日本etc.?
想問下買全國pass 係咪任何一個綠色窗口就可以劃哂 所有嘅位,唔洗分西日本 東日本etc.?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞