日本鐵道情報及旅遊交流區(06)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
請問各位鐵路巴絲名古屋個鐵路館值唔值得去?

鍾意新幹線既值得

去埋legoland
受秋田地區大雨影響,JR東日本多條路線都出現遲延或取消,當盛岡至秋田的新幹線已宣佈全日運休。

大雨の影響で、終日、運転を見合わせています。(7月23日 15時00分掲載)

呢排成日落大雨,北海道準備又好似上年咁

都係嗰句
好彩一早去咗

由布院之森

數據上Peach窄各大LCC一吋
但辛苦勁多

Peach張櫈
坐一兩個鐘冇乜問題,但係去日本四個鐘,坐到後段條腰好痛

冬天兩個半鐘會唔會好啲?
利申:坐CX 747/773 fixed shell 極限係去HND

坐過773 fixed shell去ICN,重要係red eye flight,反而覺得唔錯喎,訓到覺

起碼可以攤後訓

有韓妹將對腳擺埋上張枱仔度訓

泡菜國雖然狗也不_
但論廉航,佢地係世界第一也不為過

睇見啲泡菜LCC好似真係唔差
就開嗰間RS睇時間價錢同配套都好吸引

但就係唔想去泡菜國

數據上Peach窄各大LCC一吋
但辛苦勁多

Peach張櫈
坐一兩個鐘冇乜問題,但係去日本四個鐘,坐到後段條腰好痛

冬天兩個半鐘會唔會好啲?
利申:坐CX 747/773 fixed shell 極限係去HND

坐過773 fixed shell去ICN,重要係red eye flight,反而覺得唔錯喎,訓到覺

起碼可以攤後訓

有韓妹將對腳擺埋上張枱仔度訓

泡菜國雖然狗也不_
但論廉航,佢地係世界第一也不為過

睇見啲泡菜LCC好似真係唔差
就開嗰間RS睇時間價錢同配套都好吸引

但就係唔想去泡菜國

去完之後搭船過九州

鍾意新幹線既值得

我幾鍾意佢每架列車都有段短片介紹
不過勁hardsell 自己條東海道新幹線

鍾意新幹線既值得

金蛋黎麻

鍾意新幹線既值得

金蛋黎麻

我乜都唔識但好似はやぶさ好座啲
我甲咗車上個チョロQ模型做記念
はやぶさ好似 ¥1200
ひかり要 ¥2000
我朋友問我係咪傻咗

一陣搭近鐵再買
大鄉里第一次搭 しまかぜ 覺得好好喎
訂咗展望車輛幾舒服
運転見合わせ

落部〜野田生駅間で発生した土砂流入の影響で、終日、森〜長万部駅間の運転を見合わせています。また、運転区問の一部列車に運休が出ています。(07月22日15時00分掲載)

成個北部都似乎好大雨,落d既秋田新幹線大曲到秋田運轉見合埋

因鐵又蝕

屋漏兼逢連夜雨

越窮越見鬼

大雨災害の影響で、終日、大曲~秋田駅間の運転を見合わせています。また、運転区間の列車に運休が出ています。なお、バス代行輸送を行っています。(7月24日 12時00分掲載)

鍾意新幹線既值得

好過京都果個
除左通勤列車之外乜車都唔俾上去睇

鍾意新幹線既值得

好過京都果個
除左通勤列車之外乜車都唔俾上去睇

小家到乜咁,重衰過東海

UGL:
中国中車:

UGL:
中国中車:

以前c train都會摵左張北車logo,而家直情摵都懶得摵

UGL:
中国中車:

以前c train都會摵左張北車logo,而家直情摵都懶得摵

話畀人知佢來自支那
今日第一次坐馬鐵隻支製列車,個格局唔知想點
https://asahichinese-f.com/society/11153440
奧羽線都幾大鑊下,秋田新幹線應該停多幾日

UGL:
中国中車:

話畀人知佢來自支那

呢層你要問法國佬
https://asahichinese-f.com/society/11153440
奧羽線都幾大鑊下,秋田新幹線應該停多幾日

仲有兩個風殺緊埋去

UGL:
中国中車:

話畀人知佢來自支那

呢層你要問法國佬

問龜鐵仲好啦
南港島線張理想圖同現實差幾條街咁遠

宜家連果93部支那車係乜野樣都唔知

地中海阿叔退得休?

地中海阿叔退得休?

嗰個其實係車務營運主管李聖基

地中海阿叔退得休?

嗰個其實係車務營運主管李聖基

大家都是地中海
因鐵超長氣車掌
https://youtu.be/OkHsGKauDOI?t=1m18s

不過臨尾要講快啲先趕到入女滿別站
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞