日本鐵道情報及旅遊交流區(06)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
有冇人12月22打算飛大阪
想搵多個巴/絲夾peach個三五成群promo

垃圾屁桃,不了

衰唔得過uo啩
搭唔起旺季嘅傳統航空

位窄過UO
接受唔到

我覺得差唔多

Peach啲野食同空姐都幾高汁下

mm多uo一行嘛
自問已經唔高,坐mm挺直哂黎坐都會頂腳
uo都窄,但起碼可以舒服dd

大家都係180
不過張椅設計唔同

數據上Peach窄各大LCC一吋
但辛苦勁多

Peach張櫈
坐一兩個鐘冇乜問題,但係去日本四個鐘,坐到後段條腰好痛

冬天兩個半鐘會唔會好啲?
利申:坐CX 747/773 fixed shell 極限係去HND

坐過773 fixed shell去ICN,重要係red eye flight,反而覺得唔錯喎,訓到覺

我同樣都試過
不過成程機無訓過
呢排係東鐵沿線返工,對正條路軌,係度諗其實係咪動力集中式既車會靜過動力分散式既車呢?
感覺上聽到d直通車行過係靜過本地線列車
呢排係東鐵沿線返工,對正條路軌,係度諗其實係咪動力集中式既車會靜過動力分散式既車呢?

但係支那直通車車頭好嘈喎,好似鳩叫咁

係MLR嘈
SP1900其實好靜

係MLR嘈
SP1900其實好靜

千九某程度上仲靜過假千九
但明明大家都係用三菱嘅traction
JR pass全國可唔可以一次過買兩張 例如21天+7天咁買
JR pass全國可唔可以一次過買兩張 例如21天+7天咁買

可以

可以

唔該 清
plan緊一個月北海道去鹿兒島

可以

唔該 清

講出嚟大家睇睇有咩改

咪拖卡靜

可以

唔該 清

講出嚟大家睇睇有咩改

其實正係跟著個pass一個大站接一個大站咁去 想由最北嘅車站去最南

我覺得個隻聲好好聽喎
咁先似機械
hi 大家好

想尋個人
舊登有位巴打出遊記坐鐵道周遊日本連攝影,想知佢仲有無繼續寫?
大家感覺廣島岡山果邊好玩定金澤富山好玩, 而家煩緊入邊張pass好
利申上述地方全部都無去過

兩邊都好正wor
金澤/富山-兼六園 金澤城 東茶屋街 近江町 冰見 食海鮮, 賞櫻一流又可以連埋立山黑部玩
岡山/廣島-後樂園 岡山城 宮島 原爆 兔島 吳市海事博物館, 睇景睇建築撚兔軍事嘢乜都有

岡山重有倉敷/尾道

係喎, 倉敷日夜都靚

如果兩度都未去過,建議岡山果邊。
後樂園 vs 鎌六園。
加上新幹線比雷鳥方便好多。
倉敷又有outlet,美觀地區, 尾道。
hi 大家好

想尋個人
舊登有位巴打出遊記坐鐵道周遊日本連攝影,想知佢仲有無繼續寫?

爛左三次尾,唔駛再理
大家感覺廣島岡山果邊好玩定金澤富山好玩, 而家煩緊入邊張pass好

兩邊都好正wor
金澤/富山-兼六園 金澤城 東茶屋街 近江町 冰見 食海鮮, 賞櫻一流又可以連埋立山黑部玩
岡山/廣島-後樂園 岡山城 宮島 原爆 兔島 吳市海事博物館, 睇景睇建築撚兔軍事嘢乜都有

岡山重有倉敷/尾道

係喎, 倉敷日夜都靚

後樂園 vs 鎌六園。

重可以落埋四國去高松tim
hi 大家好

想尋個人

爛左三次尾,唔駛再理

hi 大家好

想尋個人

爛左三次尾,唔駛再理

爛尾爛到我睇完,plan完,去完,寫埋遊記,佢都未寫完
hi 大家好

想尋個人

爛左三次尾,唔駛再理

當時問佢拎左張相,印左a3出黎貼左係牆上面
做乜爛尾架
hi 大家好

想尋個人

爛左三次尾,唔駛再理

遊記真係要好有心機寫,都唔知邊D係觀眾想知想睇

兩邊都好正wor

岡山重有倉敷/尾道

係喎, 倉敷日夜都靚

後樂園 vs 鎌六園。

廣島可以搭船去松山
hi 大家好

想尋個人

爛左三次尾,唔駛再理

遊記真係要好有心機寫,都唔知邊D係觀眾想知想睇

寫遊記寫到無心機再出
無人睇又多負評

兩邊都好正wor

岡山重有倉敷/尾道

係喎, 倉敷日夜都靚

後樂園 vs 鎌六園。

廣島同呉市可以搭船去松山

兩邊都好正wor

岡山重有倉敷/尾道

係喎, 倉敷日夜都靚

後樂園 vs 鎌六園。

廣島可以搭船去松山

岡山落去可以用JR pass嘛
N700
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞