[99Viu]瑪嘉烈與大衛系列: 前度

1001 回覆
61 Like 10 Dislike
好心放1030 同tvb對打

而家tvb男臣同賭城totally no mood
睇左一集睇到嬲
鐘意《綠豆》係因係佢能夠鏡頭說故事
《前度》呢兩個鏡頭我想知係做乜撚野 (仲有好多鏡頭運用都好差下)

用一個咁闊既比例影到咁窄係咩玩法
睇到人好唔舒服
換左班底真係差好遠,有d野真係承繼唔黎,反而班新面孔先係追落去原因
其實我估導演壓力都幾大
我估Viu、男方冇聽個啲
有意想今輯風格似返綠豆
所以反而導演發揮唔到自己叻嘅嘢
而家先變到不倫不類

正話有啲大頭鏡頭有少少想行遠啲嘢感覺

我都覺, 如果導演堅持返自己風格會好D

有D SHOT擺位明顯想學返綠豆

啱 一係成個風格轉晒
不過冇嘅 導演係聽柯打做事

其實上年綠豆個時已經知道Viu做野係點啦
綠豆初頭話放手俾導演搞
以為真係肯放心俾人拍啲咁大膽嘅風格
當時覺得ViuTV有希望
最後都不和氣收場

最核突係剪四集核突特別版
所謂有風駛盡 諗住呃多四集收視
但真係好核突 將四個角色啲戲剪埋 咁算係點?不倫不類

今集如果Viu大方少少
既然導演都唔同咗 演員唔同晒
不如俾導演自己發揮 俾啲完全唔同 但有驚喜嘅嘢觀眾睇
好過而家畫虎不成⋯⋯

最撚核突係瑪嘉烈同趙子龍mute聲場戲
最後放返個有聲既版本出黎
全螢幕會否好點?
全螢幕會否好點?

上下兩條黑邊起碼細返一半先啦,而家睇得好辛苦
其實我估導演壓力都幾大
我估Viu、男方冇聽個啲
有意想今輯風格似返綠豆
所以反而導演發揮唔到自己叻嘅嘢
而家先變到不倫不類

正話有啲大頭鏡頭有少少想行遠啲嘢感覺

我都覺, 如果導演堅持返自己風格會好D

有D SHOT擺位明顯想學返綠豆

啱 一係成個風格轉晒
不過冇嘅 導演係聽柯打做事

其實上年綠豆個時已經知道Viu做野係點啦
綠豆初頭話放手俾導演搞
以為真係肯放心俾人拍啲咁大膽嘅風格
當時覺得ViuTV有希望
最後都不和氣收場

最核突係剪四集核突特別版
所謂有風駛盡 諗住呃多四集收視
但真係好核突 將四個角色啲戲剪埋 咁算係點?不倫不類

今集如果Viu大方少少
既然導演都唔同咗 演員唔同晒
不如俾導演自己發揮 俾啲完全唔同 但有驚喜嘅嘢觀眾睇
好過而家畫虎不成⋯⋯

最撚核突係瑪嘉烈同趙子龍mute聲場戲
最後放返個有聲既版本出黎

畫公仔畫出腸
全螢幕會否好點?

全螢幕會否好點?

好正

請問fatball 25可否再拍劇啊?
全螢幕會否好點?

好正

再拍都冇平台
同viu鬧交收場
tvb又唔會放手俾佢地拍

between冇睇前度
純粹入黎J下綠豆
全螢幕會否好點?

好正

再拍都冇平台
同viu鬧交收場

between冇睇前度
純粹入黎J下綠豆

搞成咁全螢幕好過
全螢幕會否好點?

好正

再拍都冇平台
同viu鬧交收場

between冇睇前度
純粹入黎J下綠豆

閙交?咩事?
宜家仲有冇得睇返綠豆?
睇左一集睇到嬲
鐘意《綠豆》係因係佢能夠鏡頭說故事
《前度》呢兩個鏡頭我想知係做乜撚野 (仲有好多鏡頭運用都好差下)

用一個咁闊既比例影到咁窄係咩玩法
睇到人好唔舒服
換左班底真係差好遠,有d野真係承繼唔黎,反而班新面孔先係追落去原因

Agger
構圖 顏色 差幾皮,小喬同mk講野又1999
睇到𠝹哂櫈
小喬好慘
雖然都好睇,
但係綠豆正好多
全螢幕會否好點?

好正

之前游學修扮綠豆個留白風格拍左幾段片真係幾搞笑
全螢幕會否好點?

21:9 電影用

前度係窄過綠豆, 綠豆2:35 : 1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞