[99Viu]瑪嘉烈與大衛系列: 前度

1001 回覆
61 Like 10 Dislike
睇完第一集

覺得同預期中差唔多
預咗唔可以同綠豆相提並論

但我覺得 導演都盡咗力架喇
盡咗力唔咁TVB
鏡頭冇我當日睇綠豆嘅震撼 預咗
但總算唔係TVB嘅公式鏡頭 我已經好開心

到結尾 袁澧林聽過交冧樣
袁澧林的確係頂起成套劇
好在佢要做嘅係冧樣
如果其他樣我唔知會點
不過因為係佢 個場長戲唔會悶 大家都會睇得好開心

利申:聽日我會繼續睇
補充一點:新導演係 吳肇麟 麥家威

當嘗試google起底 搵到2樣野:

兩位年輕導演麥家威(右)、吳肇麟(左)獲黃秋生讚有才華,夠斯文。
http://bka.mpweekly.com/interview/娛樂123/夏文汐為女兒不漂亮難過 黃秋生舞台劇未蝕到入

RAINBOW 7 UNITED, 康契聯. 正選陣容 11 麥家威 24 魏子健 20 莊恭成 李肇邦 10 李俊堅 8 朱健 吳肇麟 後備球員 19 黎振希, 正選陣容 陳定邦
http://www.cj-league.com/web/results.php?cPath=1_6&result_id=3609&osCsid=e0de6498557d96d89a261103cbb02f05
最尾播張學友首 分手總要在雨天 真係好有Feel

吓………
啱啱相識相溝人播分手總要在雨天?

仲有落雨車埋人呢啲舊橋就度過啦…我寧願你一齊揾位避雨撞到都冇咁odd,搭搭下的士叫停車載埋條女,正常女仔睬你都傻啦…

吓………

仲有落雨車埋人呢啲舊橋就度過啦…我寧願你一齊揾位避雨撞到都冇咁odd,搭搭下的士叫停車載埋條女,正常女仔睬你都傻啦…

咪就係

個畫面斬到上下冇咁多真係

吓………

咪就係

[劇透]原著係佢揸自己架mini cooper車瑪嘉烈
唔知咩原因要改成的士?

我都覺得佢好似當咗自己坐緊自己架老闆車咁
話停就停 話車多個就車多個

吓………

咪就係

唔知咩原因要改成的士?

咁原著係揸自己車又正路少少……

不過佢格硬想扮九十年代啲角色嘅衣著又唔多match,係求其揾個WIN XP,下次又拎部MOTO…咁就係?

係 我都記得男方冇聽話好喜歡佢

吓………

咪就係

唔知咩原因要改成的士?

咁原著係揸自己車又正路少少……

不過佢格硬想扮九十年代啲角色嘅衣著又唔多match,係求其揾個WIN XP,下次又拎部MOTO…咁就係?

如果係90年代,剩係琴晚架皇冠的士都 fail 左
第一集有少少失望 同綠豆真係差好遠

吓………

咪就係

唔知咩原因要改成的士?

係咪冇budget搵架mini cooper
遲咗睇, 想問有冇人知幾時有得睇返

我都miss左 上過VIUTV個網仲未有 有無人幾點有得重溫

我都miss左 上過VIUTV個網仲未有 有無人幾點有得重溫

有無人幾點有得重溫
比起綠豆差太遠

第一, 唔明導演設計到個"倒"咁窄做乜?
上集綠豆都係有用窄倒 2.35:1 (正常電影倒), 但唔明今次做乜要再窄D, 有咩原因?

第二, 某D SHOT真係好掂, 例如呢個
Wide到變晒形都接受到?

第三, 劇情上....的士接人呢PART真係有D怪

係 我都記得男方冇聽話好喜歡佢

D鏡頭真係悶到訓著 唔靚又唔過鏡
唔係angela真係睇唔落
睇完真係要睇返綠豆平衡下個種期望過大既失落感

有無人幾點有得重溫

傻豬嚟嘅 點會冇?
http://viu.tv/encore/margaret-and-david-ex
比起綠豆差太遠

上集綠豆都係有用窄倒 2.35:1 (正常電影倒), 但唔明今次做乜要再窄D, 有咩原因?

重溫綠豆精彩鏡頭

高下立見
比起綠豆差太遠

重溫綠豆精彩鏡頭

高下立見
我個名排最後😭

打錯做袁澧琳😢
我個名排最後😭

打錯做袁澧琳😢

咁柒?
比起綠豆差太遠

重溫綠豆精彩鏡頭

高下立見

個構圖型撚到呢
比起綠豆差太遠

重溫綠豆精彩鏡頭

好撚sad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞