[99Viu]瑪嘉烈與大衛系列: 前度

1001 回覆
61 Like 10 Dislike
每張臉如何細選精挑
眼總是徘徊同樣的臉
任姓氏再改變
眉梢眼角永遠有些相似點

瑪嘉烈,妮娜還是蘇菲
有無我們的新歌詞全首

youtube
可能其實係想拍做 文青與小綿羊 咁

但係我眼內十足係姣婆遇着脂粉客
係我看破紅塵定點

書入面係講緊後者 有少少可惜係就咁睇頭兩集angela演唔到瑪嘉烈嗰種聰明但又會落搭既feel
有無我們的新歌詞全首

youtube

有喇咩?叫咩名?

愛人們
每張臉如何細選精挑
眼總是徘徊同樣的臉
任姓氏再改變
眉梢眼角永遠有些相似點

瑪嘉烈,妮娜還是蘇菲

臭西烈,姣婆遇上DJ
冇睇到前度都冇打算去睇
睇完大家留言更加覺得唔需要去睇

曾經睇綠豆果陣真心覺得香港電視節目有希望
好多小說都寫得好好,情況有d似日劇同日本漫畫咁,長寫長有長拍長有,唔使下下好似大台咁用一條橋用十幾廿年
所以香港都係算數吧
明明上次個導演拍得咁好

我寧願viu唔再用南方舞廳d書做劇本
都想睇返fatball同25

香港好睇既小說真係好多
要拍都唔只得呢個小氣記仇作者既書

agger
我睇新聞黎緊viutv好似有買d網絡小說開劇
睇左兩集
個超窄比例完全諗唔到點解要咁 睇得好辛苦 第二集悶到有啲位飛左

無左fatball25真係爭好遠
睇左兩集
個超窄比例完全諗唔到點解要咁 睇得好辛苦 第二集悶到有啲位飛左

無左fatball25真係爭好遠

扮有電影感
無左綠豆果d鏡頭悲慘感覺

咁係瑪嘉烈角度 佢又唔係咁慘
覺得新奇刺激好玩,跟住就落搭

願者上釣
有追哂綠豆套劇

我想問好耐,因為之後果d無咩心機睇。 其實之後出果d其實係唔係只係換左演員但同係同一個角色黎?
定係每套既大衛同瑪嘉烈都只係角色名,同綠豆個故仔既大衛and瑪嘉烈其實唔係同一個人?
每張臉如何細選精挑
眼總是徘徊同樣的臉
任姓氏再改變
眉梢眼角永遠有些相似點

原本手首正啲
呢個太畫出腸

願者上釣

有釣客魚餌靚,鈎利,有耐性
有釣客冇餌/餌唔好食,冇鈎
啲魚都係睇呢啲
唔明點解想扮返十幾年前 見到用晒舊電話+舊衣著
但又瘋狂影街景黎穿崩, 睇到真係好梗眼
之後又求其貼D海報扮舊年代

同埋好同意樓上有巴打講係電視睇到呢D溝女情節好尷尬
馬志威個LOOK真係同佢想扮返十年前既時空好唔夾
佢個樣好"現代", 剷青留鬚

喺香港拍舊時係咪一定會穿崩,好似好多限制咁

喺香港拍舊時係咪一定會穿崩,好似好多限制咁

冇budget一定會穿崩, 所以只好避
唔敢想像遲啲angela點樣同許志安一齊
唔敢想像遲啲angela點樣同許志安一齊

仆街, 會唔會有咀戲益撚晒老鼠安
好心就認下低威啦 搵番25 fatball番黎未仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞