[KPOP] K-POP 2022討論區 (57)

1001 回覆
5 Like 16 Dislike
今年年末得大賞不會被質疑的人選

林英雄
(G)I-DLE
IVE

基本上 不管怎麼分配獎項
如果是這三組得獎的話大家都會同意
來源: theqoo https://theqoo.net/2632513989
1. 沒錯,希望這三組都能得獎
2. (G)I-DLE我不太確定,但是林英雄和IVE太明顯了
3. 這三組不管在哪裡都應該要拿一個大賞才對吧
4. 如果IVE可以同時拿大賞+新人獎就好了
5. 名單也許可以再追加,但感覺這三組也不需要拿掉..
6. 這三組不管誰得大賞都不奇怪,另外老實講,IVE所謂的負面病毒式行銷也不知道是確切的事實還是酸民捏造的謠言不是嗎
7. 如果IVE不是新人的話,應該馬上就能得到大賞了吧ㅋㅋ
8. 這三團我都同意ㅋㅋㅋㅋㅋ Melon榜上常常看到他們
9. 很希望今年IVE、(G)I-DLE和NewJeans這三團都能得獎的說ㅠㅠ IVE因為最近有爭議,感覺她們得大賞會被罵
10. 今年在路上和咖啡廳常常聽到IVE和(G)I-DLE的歌,完全同意
11. IVE和(G)I-DLE拜託一定要得大賞啊
12. 我只想到負面病毒式行銷.. 注入式的人氣
13. 考慮到音源和影響力的話,這個陣容裡面應該會有年度歌手和年度歌曲吧?
14. 同意,這三組我都知道,而且歌曲也都聽過,現在還一直在聽Tomboy呢
15. IVE至少會有年度新人獎吧ㅠ

cr.
韓網評論翻譯站
9. IVE最近有咩爭議
唔會點, 一樣會flop
成隊根本冇星味係得lily多d人識 其他路人樣到乜咁
Kakao m
路人有咁靚就好
真人版
咁好小事啫到時cb咪又係大發
我係neverland牙..
唔係話唔係咩
高考做公務員係山東人上位必經階段
反正係男Artist, 講錯野都有班妹豬撐
過一排繼續接job, 咩事都冇發生過
唱歌又好聽
喺街有咁多雪允就好
通常上阪蛋先唔上東蛋都係有水份
真係Perfume 換IVE嘅嘅話佢地死撚硬
Amuse係好惡嘅
不過Perfume國民團嚟 換走一定好大反彈
本身都無諗住出聲 但係見到你啲理據真係頂唔順
咩都係你覺得你覺得 獎項呢啲緊係講數字
先唔談論有無搶到獎 咁人地個獎本身寫明judging criteria 投票20% 音源50% 評判30% 邊個得獎就緊係睇數字架啦你就話咩歌曲風格種類一樣 唔記得佢出咩歌 無人想知你覺得invu好聽過iu啊你有無聽iu嘅歌根本就同有無獎無關係
再者你講咩invu cant control myself月榜第一 大佬啊 人地個獎睇一年成績架 咩個勢大點 頒獎講玩啊緊係睇返成年嘅數據比較 就咁睇音源成績iu strawberrymoon係真係好過泰妍
Mad Zenius擔當PD採訪🈶️

Q:將(G)I-DLE雨琦選作mc的理由是?

A:在’Studio Choom’的拍攝現場,每次和雨琦見面都是非常積極的並且很有活力。雨琦特有的sense和活潑好像可以給出演者們起到增效作用。正如所期待的,雨琦很好的帶動了拍攝現場的氛圍,也表現了對出演者們的喜愛。
咁佢會入邊個分隊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞