[KPOP] K-POP 2022討論區 (57)

1001 回覆
5 Like 16 Dislike
所以佢可以拎咁高分,跳過7個人拎,其他人都可以
IU隻碟大部份都係舊歌甚至幾年前唱過,而且曲風單一,評審分一定麻麻
單拎專輯比泰妍點擊係高過iu,但IU喺開始計分嗰陣出左首單曲唔喺專輯入面,首單曲早左一年,計足成年,有優勢
但評審分一定泰有優勢,上面幾個predict數都有差入,唔代表佢一定唔會拎
你係真太妍飯定只係引戰撚嚟㗎 Kpop豬肉獎唔講數字講音樂性 講完你自己有冇笑?分完獎咪算 係要嘴硬真係好肉酸

同埋盲反撚次次都係同一句 係呀離離去去同一個style
同一個style真係笑撚咗
琴晚俾人偷左獎,小元即刻hea跳抗議
佢冇講錯,IU隻新專係差唔多十年前嘅舊歌集合,曲風的確係佢初出道啲普通抒情歌,曲風係單一,音樂性完全唔及其他幾個提名人,評審分低過其他提名人吾係冇機會
果七個嘅分數差全部唔超過4分 IU加埋評審分甚至唔係第十名吊車尾攞獎 所以到底有咩爭議?

太妍當然可以評審分滿分 我都覺得隻碟好聽 抵佢高分
但IU嘅評審分唔係你講嘅麻麻 係0分甚至倒扣 你同我講冇做手腳冇古惑?
同唱片公司嘅niziu 都係俾sony捧到出道幾個月就上到紅白 不過niziu 起碼有首hit歌
IVE 碟又賣得唔好先咁多日本人反感
佢隻專係舊歌合輯special version ,根本唔志在咩音樂性,加上唱腔同佢花書簽咁老派喎,雖然好聽,但首首曲風一樣,評審分唔會高
唔好狡辯啦 佢講啲係IU離離去去都係同一個style 唔係講緊Pieces隻碟

可能你為駁而駁根本冇睇張圖 同你講多次IU評審分唔係你講嘅可能比其他人低 係0分甚至倒扣
仲要niziu起碼全部日本人喎 IVE得一個日本人
上去日本倒數節目唔開咪咁唱日文咩
小公主唔想整亂個髮型啫
原來你係憎IU憎到吹水作野俾我駁過嗰個裴秀珉 講啲嘢係咁重覆為駁而駁 唔會再覆你隻引戰狗
豬肉獎咁認真引戰jm9
之前都有全韓國人上過既 e.g kara 東方神起
但佢地都係喺日本有好成績先上到
IVE 日本銷量仲少過kep1er 上到紅白明顯只係sony 捧
邊度吹水作嘢我成日聽佢啲歌,認真討論
又大戰一人少句啦
https://youtu.be/eL4a2TL8iVU
送首應景歌畀佢地聽
舊年nct 127偷防彈
今年nct dream偷林英雄
英雄哥就算評委負分都輪唔到nct dream啦
sm係好嘢
所以IU評審分 負分好合理
照個chart 最高分拎30%,泰妍拎左,IU隻碟音樂性偏低,甚至其他人仲高,泰隻碟完全可以拎哂啲票,甚至只要泰妍前兩項啲細分有少少唔同,佢係有贏嘅機會,IU都好叻,又勁又靚女,佢都好值得,IU世一
請Kep1er 好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞