覺得自己比考車師傅累,可以點做

320 回覆
31 Like 751 Dislike
你係到呻等俾人屌話你瀨話你廢啦
我哋呢到個個棍仔一take pass,第一次揸車直接ae110蒙眼後波入地獄停車場一手泊位的
速食文化
個個都以學最少堂合格作驕傲
要學晒 考試內容 對車輛常識 道路常識 安全常識
最好學埋急救常識
每星期上一堂 可能要半年至一年學
你都唔係victim,個師傅先係
收皮啦
遲到係佢唔啱
但你考前一晚做deadline fighter搞到睡眠不足
連泊咩位都可以搞錯
又唔識著引擎
出到路面本身都俾考官黃金右腳啦
關你師傅遲到咩事

佢無教你著引擎你咪自己問佢囉
你考車淨係要個牌?
以後上到車唔識著車係咪坐喺度就算?
我師傅唔記得教我開水撥
都係我自己問佢
費事考嗰日落雨唔識開

唔好賴得就賴啦
我個師父教埋我邊啲公司既車會讓,邊啲會爬頭

考個朝本身上考試堂
見我早左到仲要好好人送多15分鐘比我早啲上堂
有人坐隔離咪可以囉 係港孩乜都要人照住先要又特登租車又特登搵個師傅磅住啫
樓豬如果你有追留言 就認真啲睇下我呢個啦

係 係你問題
比心機
所以駕院有駕院好,啲車唔係佢地自己,只要你唔係太誇張炒晒車咁佢哋無責任
利申:
今年先考 一take pass
唔好又賴人”揸咗好多年車”先嚟批評你
就算比你識得著車
你咪又係肥泊錯位 路試比考官踩停
有咩分別
你改善下駕駛安全意識先仲好啦
緊張唔係藉口
你咁 on9 都俾你 pass 到既話
就全香港巿民都變 victim 喇
你會考收皮會否怨天怨地怨老師

佢有問題咪中途轉老師

你仲細咩 重點係見你打d 野又唔算太大問題
你自己問題仲大
撞左啦
一日師傅踩幾多腳你唔知以為無事
撞正個盲毛又死幾件
香港D車密到咁
你有信心新手真係自己停到?
咁都可以踩港
調返轉
咁撚大個人考過咁撚多試 都唔識調節自己考試心態?
你呢d人點出到大場面
「其實呢個師傅係我當初朋友介紹俾我嘅嗰位師傅介紹的,因為我朋友考棍波然後佢個師傅都只會教棍波,所以嗰位師傅就介紹咗呢個俾我」

你心目中既關係:

(樓主)-兩脅插刀- (朋友)-莫逆之交-(教車師傅A)-好兄弟- (教車師傅B)

因此認為教車師傅B會當你自己人仆心仆命教你

實際上:

(樓主)- 酒肉朋友 - (朋友) - 學過一次車既客人 - (教車師傅A) - 同行- (教車師傅B)

所以教車師傅B 同你既關係只係一個唔熟既客仔咋
條友根本冇心學冇心考
嗰陣我學車都會問師傅問題 問到識曬為止
自己唔開口仲怪人
英國考車好似真係要考
廢就廢啦咁多嘢講
同意,當你考三點,咁果日約一點半最後操多個半鐘啦,咁考果陣唔會太生疏,我果陣都係要換師傅先知好大分別,好既師傅跟佢第一日學就叫我放心佢會睇住我,一上車就叫我揸出大路 ,最後都一take pass
PK師傅就係咁講野打擊你信心,當年我上左一兩堂就即換
覺得樓主係一個好鍾意搵藉口嘅人
可能個教車師傅都有問題
但與其將所有嘢推落教車師傅嗰度
不如反思下自己係咪真係做到可以合格嘅程度?
自己一啲責任都冇?
exac7ly
一個有責任心嘅考生
考前應該會自己run一次所有步驟先
我連”如果考官唔記得纜安全帶點算”都問師傅

樓主根本就推晒個波俾人
fail咗就找人悔氣
以前個師傅第一堂係講曬成架車所有制有乜用先開始教起步 雖然本身都識 好難想像有人連著車都唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞