覺得自己比考車師傅累,可以點做

320 回覆
31 Like 751 Dislike
到時又賴隔離屋企仔
又唔好怪晒樓主
起碼我學車果陣差唔多每次都要自己著車
不過啲師傅係有啲野特登唔教
棍波考完落車前轉一波 依啲師傅考車果日先教我
好彩我考前日日煲YouTube 先知依啲fail位
唔係考果下一定唔記得
想話嚇親佢掛….
但心理質素咁差
有牌既話比一嚇一嚇咪好似上次個U turn Tesla 女司機咁
肥你真係好合理
做到基本野緊要
心理質素更緊要
仲有迴旋處同高速公路因為唔考而唔教,個個考完牌都成個鵪鶉咁
仲要唔少人為甩P而雪一年,公路成日有快線L、迴旋處內外圈出事多多少少都係因為咁
你都係搭巴士啦
笑撚死
呢挺人,咩都唔關佢事,有錯都係因為其他人攪到佢錯
雪牌制度真心CLS
開車 熄車你自己唔問唔試?
考車前唔係多數操多2節咩
咁有信心唔洗warmup?
佢本來係諗住大家會一齊屌鳩個師傅
個師傅先係victim
咁英國都可以佢講到以為可以自己一個人揸去考場咁
連自己架車準備好未都唔知,建議你花多少少時間了解一下你要用既機器先再講技術
懷疑受佔中影響
樓主心理質素咁撚差
少少壓力都承受唔起
咁就咪撚學車做馬路炸彈
路面突發狀況樓主根本完全唔會有心力同腦力應付到
咁你咪唔好上黎圍爐囉屌你老母
佢遲到搞到你超速都仲講得通。因為你下意識會趕時間揸快左。
但你話佢遲到搞到你泊錯位係咩邏輯
咪係, 有時考車都要睇運ga, 技術呢d大把人都係考完先練, 車實係渣得多先熟
唔得肥左咪下一次, 你自己考一次試都衰3樣野, 明顯你唔夠冷静
咁又真 我諗十有八九都會話學埋呢啲唔等洗野
跟住到真係要用個陣就拿手唔成勢
泊得好靚,但你泊錯位
個考官咁風趣
我個師傅堂堂問佢野 佢都係叫我自己感受 答唔到一條問題 天生天養咁 (教院師傅)
笑到仆街
咁又唔係個個因為鍾意車而考車嘅樓主應該唔熟車,純粹只係為個牌而考所以柒咗
下次換師傅啦

正常好心既 考之前都會同你揸一陣先考
不過教車呢行咁多仆街好難講
好多都有心想你肥 等你再考佢又繼續賺
呢d真係乞人憎
我試過係師傅全程幫我吊極力子
成日隻腳都未踏落去
已經feel到比佢踩左1/3

之後上左臨尾既階段 我出左去搵左第二個師傅補鐘
先發現原來正常自己操作係點
再去返原本師傅度上 勁唔自然
之後揸到一半我叫個師傅放腳 想自己feel下感覺
佢仲講d咩 我未學行先學走 話我會搞歪個極力子
跟本佢自己懶係錫車
咁叫d學生點練者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞