覺得自己比考車師傅累,可以點做

320 回覆
31 Like 751 Dislike
唔關事啦
價錢應該第一堂之前傾好

身為窮JJ我真係唔敢一次比幾千蚊
個個學車都係架車著好晒先上車
係架咩?我次次上車個師傅都叫我著車
當年我嗰個師傅都係姓鄧
學車10堂有7堂佢都係會教教下訓鳩咗叫唔醒扯哂鼻寒嗰隻 唯有自己發揮 反而大膽咗 拎咗牌自己揸都無咁驚
想講既係其實無辦法可以投訴
考官又係 年中聽太多考牌靠運氣
雖然樓豬係姓賴
但香港學車個制度真係又鬼死咁貴
不過好多地方仲閪過香港
樓豬再考過啦
你啱 最衰都係豐田Hiace 無keyless搞到要用條打靶車匙撻車 不過比keyless 樓豬可能佢都唔知要踩break先禁制開車
緊張係你問題關師傅咩事 師傅教咗你就唔會緊張咩
屌 唔小心俾錯正評你 千祈唔好以為有人撐你
依家victim係你師傅
就咁睇完單方面說詞,上左三十幾個鐘去到考試先覺得個師父唔好?認真?

第二,假設你合格,你重會講呢番說話?
只能夠話佢師傅做得唔夠好,但用到個累字就over咗,始終樓主自己都衰幾樣,無得賴人。

不過我總結身邊d學神肥左都係一定賴師父唔好,其次就賴其他駕駛者。
唔好咁痴線啦ching如果平時操車有做開,肯定就唔會連依d野都唔識,個師傅明顯都好撚大問題,識唔識教都係一個問題啦
香港學車嘅悲哀,臨考竟然最基本都味掂過
你學左咁耐死火都冇試過咩?同死火之後著車再行一樣咋嘛
樓豬固然要反思,但依你咁樣馬後炮講又唔係果回事lor你會唔會下下約野都預早1 2個鐘,你返工都唔會驚塞車所以預早1-2個鐘啦
重考啦, 咁多野講
又assignment 又話唔識著車
比你有牌去自駕遊睇錯日本D紅綠燈(6盞燈)
唔小心炒到人/車
你會唔會話考車無教過 所以無責任
自動波都fail泊車
點會唔關,擺明唔夠訓搵野賴
樓豬已被逼死
咁其實除左師父遲到
令到影響到你個心情之外

其他野都好似唔關師父事
樓豬弱智教樓豬行路要講唔可以用手 出咗左腳之後要出右腳
你貴庚?自己一堆野賴跟住又走去賴人,乜鳩assisgnment瞓得少,你唔好話覺得自己比assignment累,可以點做?有無考慮果做好自己本份諗吓自己有無野可以做好d先去賴其他人
極on9。

明明考泊位都著住車架啦,點會路試要著返車,原來係你自己on9
緊張一定架啦
但就咁睇你應該都唔少大take
Btw 你考邊條區邊條路先?
肥左咪多數講自己 on9
最多咪話自己黑仔

認自己柒左好難咩?

利:肥
“一次過就要俾晒10堂錢同埋考試租車錢”
水魚

所有未學車既人要留意,係閪師傅先要你prepaid
我知道自己責無旁貸,但我可以肯定嘅係個師傅絕對唔係冇責任

死傻閪就咪撚考車啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞