覺得自己比考車師傅累,可以點做

320 回覆
31 Like 751 Dislike
瀨地硬, 再考過啦傻閪
引擎著唔著都唔知 邊有可能合格
香港教育文化係咁
只教考試內容 大把人考試內容都未搞得掂
又上得個十幾廿堂
要教 大把野教
教埋check 咩3水2油 錶版燈內容…
Lm
考多次好過多個公路炸彈
嘗試聽下人意見
唔知點解見親呢d post講親自己有責任 但又要屌人 就好燥
要記住考唔到你一個人既事
你出事既話
其他司機/行人都可能會出事
比左錢用左時間一定pass既咩
咁都有得賴
唔怪得啲老野鬧一代不如一代
我估因為路試唔考,所以唔教
英國就會教埋,因為路試會考
殺神考牌官真係遇過,第一次考就係撞正個黑照佬,成個霸氣外露咁,黑面神野都唔講多句果d。

第二次考就友善阿伯,即刻成個人輕鬆mode。
sorry, 係老豆渣
就算諗返起當年考車個陣,你講個d野都係好基本
鐘意車既人就算唔識揸車都係常識黎
扭第一下開電扭到尾著車,鐘意車既係人都知
如果你覺得個師傅有問題就唔應該係考試先覺得佢有問題
你應該係覺得佢教得有問題,唔係覺得成累你考試
考試完全係自己既責任,如果你覺得你未ready你又去考?
自己緊張唔識自己搵方法解決?出黎做野面試見客對方遲到令你緊張唔通又瀨尻對方?
到考果日都咁唔熟車,唔熟考試內容,其實要考多次都好合理; 師傅部份,你有牌渣出街,都無師傅幫嫁啦
經一事長一智,考牌呢單野,你有反思諗返做錯乜而肥就堂上一堂;否則你下次換車換師傅換埋對手都係會肥
唔好害人啦 一陣比人周到一齊衰
你都幾弱智,好彩你肥咋
呢個真
香港考車已經好撚簡單
走程序 only
廢柴特別多藉口
根本 fail 一次就終身冇牌就岩
吓 我有教wo
好心衰埋啲on9野就唔好瀬人喇,你唔好瀨條路有人有車條路唔夠闊
你自己緊張到泊錯位都可以怪人?
如果你話佢遲到令你緊張泊錯位,都係你心態處理問題
考車實有突發野發生, 考車就係要考你呢d 野
On99
人哋遲到,搞到自己泊錯位
乜撚嘢邏輯
依個真
師傅遲到實更加緊張架喇,但著車都唔識….點拎牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞