回顧歷年TGA(The Game Awards)獲獎遊戲&入選遊戲

197 回覆
31 Like 5 Dislike
可能係系統創新令gow 贏 所以今年應該係elder wing大機會 因為個種openworld 探索方法好有新意
elden ring個地圖係做得幾好
作為地圖 我覺得僅次於botw
好認同,rdr2 代入感無敵,代入感其實都係現今評論遊戲好大既因素
出續集又唔可以叫翻炒既
DS3 好似係後勁上返黎?唔係好記得個年既事
DS3 我有feel 既位基本上都係賣情懷
明知bay3無可能拎到,但希望佢至少拎到最佳動作game,好多年無打機打得咁開心……呢集真係好好玩……好玩到令我可以無視晒所有技術問題
真心我覺得諗到要玩家喺果個時間點繼續控制隻大山婆)一秒前見住條死8婆殺埋Tommy)殺Ellie真係心理變態……果下真係想直接打L爆架PS4唔繼續玩落去……真係痴Q線……然後夾硬玩落去見Ellie繼續生活覺得算啦快啲完咗佢算,點知Tommy無啦啦俾人爆頭都唔死得變L埋弱智走黎情緒勒索Ellie要佢繼續去報仇……你老母寫劇本條垃圾係咪唔記得咗自己開頭寫完Tommy唔Q想Ellie有危險好Q有型咁自己一條友走去單挑人哋成個幫派……依加無啦啦Ellie一定三口生活緊都要迫佢繼續……算啦……真係講十年都仲係咁Q嬲……因為呢隻10分神作先明點解而人會寄刀片俾啲作者……
畫面靚啊!戰鬥系統正呀!

我愛猿人啊!
最後大戰俾人感覺只係兩條村開片
對面個將軍好似兵仔咁無端端死撚左
rdr2我3刷緊 gow我第一次玩爆唔到機 好撚多解迷又勁多copy boss 真心覺得麻麻
黑鬼: 哈! 叫條傻仔一聲將軍佢就任我點
就咁望個名
除咗RE8同 it takes two 全部連個名都未聽過
係deathloop 聽人推薦過
玩緊戰神5
覺得elden ring今年大機會d
ER唔贏一定暴動
仔細諗elden ring好難輸
elden ring係創新 口碑上贏好多
elden ring既熱門程度直頭係"現象級" 網絡上任何一個youtuber都幾乎玩緊討論緊elden ring 無打機都可能聽過呢隻game 連乜柒elon musk ubisoft dev都要抽水 gow5好明顯比唔上
暫時玩咗十幾個鐘戰神,都係覺得er贏

Gow最多拎最佳動作/敍事
最佳遊戲提名有stray
我寧願比sifu
呢個真係唔知想點
best indie嗰邊反而有得爭下, 最後五隻提名都各有各好
GOW越來越熱,小心…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞