回顧歷年TGA(The Game Awards)獲獎遊戲&入選遊戲

197 回覆
31 Like 5 Dislike
同香港一樣
開牌4條煙4條dee
最後俾人炒13隻
諗起啲quest真係無9聊
RPG如果係undertale既話
咁platformer一定係Celeste

TGA?
我講緊all time
無mod既Skyrim 難講
其實無限做定係會有盡頭
gameplay 差唔多完美但故事如屎一股
pokemon,卡比唔會關goty事啦
咁講呢隻第2集個open world做得好左好多喎
ubi無得比
Gow年尾出 時間上有利啲
不過如果俾我揀 當gow keep到上一集水準 我都係會揀ER
gameplay好玩 但玩完第一代就會極度討厭第二代
懷疑當年班評審閱讀理解fail,智力出問題
同改作文一樣都係玩左20分鐘就決定
要問下$ONY
樓主點睇今年?
打鬥時,一鏡到底同埋分鏡上 真係有電影級數

代入感好大,特別係上左年紀既人玩,會感覺到有一種" 有時凡線留一線咪好囉"

另外會有種 Kratos 真係無左年輕時個種,暴燥衝動魯莽, 有一種跟住主角一齊成長既感覺

利申: 一位3x 歲玩家
呢一年開始 我唔再相信 所謂既" 10/10" 滿分神作 , 呢d 咁既稱呼, 個劇本寫到咁都可以叫 "Game of year"

我都認同 動森先係 game of year, 間接帶動到
唔打機既人, 都去買部switch 開始接觸遊戲
改變曬d 人既生活習慣
Deathloop concept 係幾好,但真係畸嫌有小小單調
完全認同,佢入選都唔多鋸講真
MGSV 我都覺得好可惜,第二章開始不停重覆,又缺左好多資料咁,最後只係幾幅插圖交待。。

第一章好好玩,第二章真係趕住收工咁。。。
MGSV應該算係KONAMl唔係Kojima productions

睇返D新聞咁多阻礙出到其實已經算係咁了
下年
私心係ER,玩左幾個月有感情,GOWR未玩唔知,但睇左leak應該都係同GOW接近
有Callisto Protocol DS remake應該唔使諗
我以為marvle wolverine都係下年佢如果係set 返6,70年代既美國應該正到癲
垃圾 沾污左一代神作級
我屌你呀垃圾編劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞