直播狂遭「陳冠希」洗版 鍾欣潼尷尬哽咽

329 回覆
353 Like 27 Dislike

講公道說話就叫可憐佢?
哦,食得咸魚抵得渴
咁平時又叫人體諒侍應,服務行業?
都係果句啦
佢係有錯,但未至於要批判十年咁耐
你班人只係誅心論咋

笑撚死,做錯野你一百年都係錯架啦
宜家屌佢幾句會少忽肉架?

你十幾歲做錯野都唔會俾人屌到一百歲啦
我只係覺得你班人做得太誇張太小氣
你地鍾意咪講到八十歲都繼續講囉

叫人繼續但自己咁撚多嗲駁左幾頁
做乜鳩

佢同個dwade都一樣
推足成個post就係想其他人buy佢地個套

係推左幾頁post然後扮唔care

呢啲真係最肉酸 上面仲要駁唔到開始鳩屌
我對小學雞謾罵無興趣

你講就易
問過老闆未?
保安對住記者講多左野都即炒
何況一個歌手直接影響公司形象同收入?

咁佢宜家唔想承擔風險咪繼續俾人玩囉
食得咸魚得抵渴
人地就算霉極都搵得多過你啦
洗你可憐咩

講公道說話就叫可憐佢?
哦,食得咸魚抵得渴
都係果句啦
你班人只係誅心論咋

做乜鳩

佢同個dwade都一樣

咩都你地講晒啦
入黎講反對意見就話推post,想人buy自己
講到唔想講就話人扮唔care
一句到尾都係唔想有人反對你地咋
唔係話佢錯,只係佢身為公眾人物就應該為自己嘅言行負責同承擔後果
如果佢爆左單嘢就淡出娛樂圈,收心養性甘心過番平凡人嘅生活,一早就埋左單啦,但係佢唔捨得放棄紫醉金迷嘅生活,咁其實有人不停咁提都好正常,人言可畏,眾口鑠金係一直都有嘅事,特別係做藝人更加要小心
其實 佢同冠希
響當年叫做年輕一批既演員係算ok既
唔係衰呢壇野 應該紅到今日啦
打後個批就真係無眼睇 的士陳都可以去上面風山水起

TWINS D戲屎到無人有 歌又唱得差
其實阿gal好似妙麗

講公道說話就叫可憐佢?
哦,食得咸魚抵得渴
都係果句啦
你班人只係誅心論咋

做乜鳩

佢同個dwade都一樣

咩都你地講晒啦
入黎講反對意見就話推post,想人buy自己
講到唔想講就話人扮唔care
一句到尾都係唔想有人反對你地咋

客觀事實可以影響一個人既主觀思維
你反對既點 只係想大家唔好再取笑佢 放佢一條生路
呢種諗法係個人思想方式 係主觀 每個人都唔同

所以你回幾多個post 你都唔會改變到其他人主觀既諗法
除非你可以改變客觀既事實
偽人係咁架啦 唔同包裝到自己淫婦咁咩
你地唔通又信班乜鳩AKB48係純情女學生咩
當時佢地都叫小學生既偶像 難道你要佢地答最鐘意扑野 日扑夜扑咩
到時咪又比人話教壞細路咩
有時真係唔明你地既準則係要人點做先合意
當時佢地都叫小學生既偶像 難道你要佢地答最鐘意扑野 日扑夜扑咩

我相信 如果事發後佢保持沉默 / 大方承認
應該唔會落得如此下場
佢俾人笑到今日 係因為講完大話 轉個頭就打自己一巴 太有震撼性 所以有討論/恥笑價值

你岩喎
大家都知清純只係一台戲
但當台戲穿撚左崩
就唔該唔好再係度獻世啦
同埋佢之所以成名
咪就係靠你口中唔理智既人囉
如果理智咁諗
邊撚個會俾錢佢條柒頭賺呀?
戲又唔得歌又難聽
有咩好喊?同陳冠希一齊扑嘢嗰段日子唔愉快咩?
定係掛住人,耿耿於懷想再續前緣
黑鮑都有人護航

我係舊登一樣有出聲

問你做咩逼人做大愛撚呀
個重點唔撚係你有冇去屌鳩舊登既人呀 on9

明撚明係你自己提舊登都係咁
我只係講我自己諗法,以前到而家都冇變
關連登舊登撚事

唔撚係我問你架
你覺得人地無必要為左十年前既事再討論 再取笑人
要學識放過別人
咁你咪唔好討論 唔好推呢個post囉
但你偏偏又要入黎做preaching 宣揚你大愛包容既諗法
屌 做咩逼鳩其他人跟你做大愛撚?
同啲摩門耶教一樣咁撚煩

痴撚線,咁撚樣講你唔鐘意咪唔好入黎呢個post囉
on撚9,係要逼人唔撚准講你唔鐘意聽既野
仲撚衰過摩門教

見到你駁唔到就開始發癲鳩屌 有少少肉酸
希望你諗到反駁既論點再reply我

咁都得
你講撚到唔同意就唔好入呢個post
唔好逼其他人學我咁諗
屌same logic咁你逼我唔撚準講自己意見做乜柒

我叫你唔好入呢個post 唔係因為你意見
係因為你唔想人地再笑佢黑飽 你可以做既野就係唔好推個post
你前面做preaching 話俾大家知你諗法 要大愛 要放過阿嬌
但係大家唔受你呢一套 你都死撐要講落去 弄巧反拙 變成繼續推個post 更多人入黎笑鳩阿嬌 咁咪有違原意囉
明未呀死蠢

喂你啱喎,所以akb有戀愛禁令,你要拍拖或者俾人影到,得一條路選擇,就係退出,仲好有機會俾你光榮say bye整個卒業concert 等其他隊友送佢走。

所以如果當年佢學akb嗰啲,就唔會淪落到俾人笑足10年啦

我相信 如果事發後佢保持沉默 / 大方承認
應該唔會落得如此下場
佢俾人笑到今日 係因為講完大話 轉個頭就打自己一巴 太有震撼性 所以有討論/恥笑價值

好老實講同佢當時形像都好大關係
我印像中既TWINS, 當年就係靠呃D十幾歲細路而紅, 拍戲屎到外行人咁(演技明顯無練過)
TWINS本身賣點係清純, 所以件事一出真係成個形像變左做謊言,
一句「好傻好天真」仲想繼續撈, 觀眾就更加發現娛樂圈真係好垃圾, 係靠樣靠虛偽而上位 (無記錯果時經常垢病娛樂圈, 而家反而少左)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞