UFC集中討論區(28)冠軍有個名字 他的名字是______

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
希望可以啦 狼王前期體能用好快
我驚狼王又過份WEIGHT BULLY
COLBY後期未必頂到
是肥鷹悶不是地面悶
佢都唔想悶 佢果招COMBO的確冇得打 完美屈機
其實我相信如果可以打二番戰 一定唔只一個人可以破到佢
呢個世界邊有真正無敵 佢割禾青姐
如果佢冇退休
佢應該會先後打Chandler Oliveira 同Daurish
覺得有機會衰係其中一人手上
不過我諗衰係磅秤嘅機會最大
佢打基池果陣已經減唔到 超哂磅啦
不過辣殺UFC雙標唔收佢腰帶 奧利維拉超0.5就收
識睇地面先知肥鷹每一步都係痴撚線存在
完全block柒其他人逃走機會
你從來都唔會見佢比人sweep到
唔敢打巔峰時期既夜魔
都是果句 勁還勁 都是要靠大隻 力量大過人地先可以屈到咁
奧利打馬夫有一下差啲用到三角 唔夠力
lm
我唔覺鷹有幾撚大力
但我覺得Islam就真係好撚柒大力

鷹果種壓制力唔係純力量
真係技術黎 佢有條片係同個200lbs up既俄佬roll
佢最後係技術戰勝
好多人話佢屈體重 呢個真係唔認同
Iron, drew, Kevin lee果堆loading 完180幾磅
隻鷹loading完都未夠180
但無人話上面果堆屈重

以前未接觸bjj都係大家咁諗
真係了解地面先知小鷹既技術係痴撚線
完美同籠網合體

再講sugar既地面真係唔掂
kevin lee真係算係體型真係完美MMA選手
手長大隻
真係衰fight iq低
所有嘢都係建基係大力同長氣袋
技術一定好架啦
其實Islam係咪肥鷹完美加強版
差唔多有齊肥鷹嘅優點
站立比佢更全面同冇乜死角
摔柔又更多元化
力量仲勁啲
肥鷹防守比Islam 好好多 同埋肥鷹比較小心
就算唔好睇同埋比較慢都唔比你有機反cup
但lslam呢場冠軍戰係好似無解咁
希望大帝打得好睇啲
佢比鷹更後生
同埋佢跟後期鷹打法
多submit
仲有佢d double leg 同single leg takedown 好撚勁
但佢有時真係心急會比人sweep到
好彩既係對手地面能力唔太出眾
呢樣野真係鷹係ufc生涯完結為止未發生過
佢仲識judo 好多種throw
其實ISLAM比肥鷹好唔出奇
肥鷹將自己啲經驗教曬比佢 再進化改良
你唔keep 住進步啲話好易比淘汰
認同
要有統治力基本上場場都要修正上場嘅弱點
同埋覺得拉哥有需要搵勁嘅選手做拍擋
一齊進步同修正自己嘅弱點
好似大帝都會同Izzy Petr yan 一齊練
呢個係sambo運動員既優勢位
Sambo包含左柔道 古典摔跤 自由式摔跤
所以佢地既takedown 全面過普通wrestler
當然術有專攻
佢地唔可以同職業professional free style wrestler 打wrestling
仲要sambo既地面規則仲自由過bjj

總括而言班sambo佬係痴撚線
可惜拉哥英文唔好
但巴西都係格鬥大國 希望佢可以再進化
實有機會 睇下幾大囉
起碼islam係完勝oliveira
dariush 未證明自己
chandler除左矮呢個優點 唔覺有咩優勢
戰神對蘇斯克查 4
Ufc283
睇到悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞