2022-23 NBA常規賽討論區(3)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
一早講咗
地平說學家+費城神射手+twitter鍵盤俠
3隻嘢難成氣候Nash仲要唔撚識畫戰術
打咗咁耐仲係輪流單打
J.Murray 大傷完真係廢左

無左殺入能力
攤左近兩年
都起碼要季中先有態
岩岩番黎打左兩場炸喎

要講既不如係肥仔有番隊友就完全唔想再起手射
jokic出手意欲會唔會可以高翻少少最少睇到三次三分線接波就算射得都會pump fake剷入去搵人交
驚入唔到po 炸,有Murray 好唔順
你唔比Murray慢慢打番起有po都冇用

唔洗急慢慢黎啦
以前靠速度搵食
而家冇速度真係乜都冇
唔似Klay嗰啲靠射波同走位
D人成日要求球員即刻有返表現
坐左咁耐起碼要比番一年時間先可以判斷究竟係咪真係退化啦 肥仔續左約起碼仲有幾年時間去試
佢1920 po 有6成進攻係jumper, CNS命中有 52%. 仲有po 最殺食係同joker 打pnr, 2個都可以做ball handler 同roller.
其實nba d季票大約幾錢到?好想去撐我騎
贏左講咩都得

不過又掉返轉講,比立斯有咁既plan 已經反映左龜個decision有幾錯
https://www.instagram.com/p/CkGee5iB4JU/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
潮遲啲可能靜靜雞油走條3分線
拓荒者
季前佢話唔需要Ben射波,我以為係客氣說話或者擾敵,點知原來係真話
我都係覺得我之前個提議好好
當季嘅pick 要係開季前做個"戰績交易",係雙方同意地進行交易
舉個例子馬刺有自己pick, 雷霆有自己pick ,咁佢地就會做一個戰績交易,馬刺就會以雷霆戰績去定自己順位,雷霆就會以馬刺做戰績去定自己順位
咁就更加考GM 眼光,因為最理想嘅情況下,應該會係
30 換29
28換27
26 換25......
例如馬刺唔會同勇士交換
但如果對球隊能力估計錯誤,就會出現3換18之類
如果開季只要有一隊有自家pick 就要activate 依個制度

咁樣所有隊都盡到全力,又同expected pick 相差不遠
好耐未見過有playmaker一過半場已經停波等傳波
呀牛唔打point forward咪幾好
咁玩好多問題喎,用返你例子刺雷互換一樣可以有默契咁齊齊輸. 仲有一個情況當刺雷博命打,另一組塞溜hea 輸咪又係去返死循環.

而且你忽略左有隊真係唔夠打,當有隊重建或第時新加既ie西雅圖真係廢你就迫佢同人換.

再者強隊一樣有問題,當大飛同勇換但大飛打左2場又3個斷腳最後勇champ 又執個lottery pick ? 又玩nba 大結局? 其實就算真係gm 眼光唔好而令強隊攞到高順位本身都唔係好事.
JA好撚寸屌佢老母完場前係到拍波跑圈
對佢真係無乜好感可言
係要畀人知道 你班波夾唔掂先急住換西書

真係換到好野咩 Rozier(?)
如果Rozier個package 真係要加埋kelly 先好要...
點都食返隻3d wing 返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞