2022-23 NBA常規賽討論區(3)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
第一場以為佢知自己係場上面要做咩
打完今場 屌無撚分別既

跟據睇波經驗
2FOR1 好易出事
因為好多球員都係鳩掉鳩上
2 for 1易唔易出事都唔係重點, 嗰時湖lead 緊,睇返時間無人會2 for 1
咁急做咩9
急住証明自己係英雄
NBA 除左佢真係無邊個會CLOSE GAME 仲2FOR1
咁嗰個位射波,以一個guard嚟講真係唔入難過入嘅
但wb係佢叫trade 返黎,捉蟲入屎忽
咁finals 登都有份

係咁架喇
正如LBJ都會柒,但JR Smith 柒一次就懶哂落佢到
上季馬刺個murry 會
登登嗰時第6人, 龜係雙星帶隊入.
咩叫係咁, 上面講到留登trade 龜就champ 到, 原來係基於bias
講champ到個個唔係我喎

我見你話KD+西書保底西決 登柒得少咩~先話登自己帶隊一樣入到西決
咁我個statement 係回緊佢有登有champ , 你又話登加雷神仲得了, 你唔係同意佢咩
你「吓」佢係disagree呀嘛係咪?

我既statement咪就係唔係無可能囉
有乜問題
西書大少好打得 上年係湖區1打9
zion同g又傷?
我好奇問咋,邊有串
愈嚟愈鐘意wb 依位球員
所以我咪列哂上面啲野比你, 登登都無show 到佢拍kd 會好過龜. 咁你個可能邊到黎,我先會話你吔係基於bias.
大細鐘差12秒 有一個open嘅mid range機會
如果係curry/lilard你會唔會屌佢太早射

如果俾人2/3/4夾 強行tough shot 2for1就梗係on99 但龜係有open機會 牛角位附近曾經係佢雞糊位 所以佢有自信咪射

所以根本係人嘅問題+佢太有自信然後真係炒撚咗 而唔係嗰個情況唔應該2for1射
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞