[親生仔] Google Pixel 討論區 (89) 7 | 7 Pro | Watch 召集所有被選中的面孔

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
7pro用落好滿意,除左好on9無得快速開震機,同埋鏡頭框易花(戴殼用都已經有兩條痕...),應該無咩缺點。
我係睇到佢既review
話佢都係會熱同食電
唔太想去
比得呢個錢,我想佢有番旗艦級既電量,同hardware spec好少少

好大機會等佢pixel 8 pro 出
雖然我部HTC U12+電量倒哂水,同有時有爆光mon問題
終於唔會好似6pro咁差差下電過熱停左,7pro可以用stand 2差上去100%了
用啲遮到鏡頭嗰種套啦, 我12號開機到而家,跌過落地下幾次都冇穿冇爛冇花
用eur退稅價錢計係S22嘅價錢S22 ultra嘅味道
唔知點解叉唔到電,係咪一定要PD火牛先得?
試過22.5W同10W同插電腦都唔識叉
巴打救救小弟
我嗰陣時都諗咗好耐7定7pro, 本身我用電話唔係用到佢爛或者壞都好少轉所以, 最後都係7 pro 封頂
唔洗PD牛, 最廢5w牛都叉得入
著到機但叉唔到電?

你唔係咪黑到咁吓話
電量真係好見仁見智,同你用法/環境好大關係。我手上仲有部S22Ultra,其實P7P用落係發熱同耗電都好過22Ultra,影相拍片都無得輸,當然遠攝一定唔及22U,但都追得好貼。
不過有一樣嘢真係pixel好過22U好多,就係系統流暢度。
所以,我個人黎講啦,同Samsung旗艦比起來,P7P絕對唔會輸。甚至體驗上係好過啲比佢貴嘅旗艦。
冇錯,已經Set晒機叉緊電係咪會有個電Logo喺粒電到?
宜家用緊個平嘢清水頂住先,已經買左犀牛盾等到貨。但都係cover唔曬鏡頭框...之前無諗過咁易花
我用ringke, 之前有post過相, 背脊相機框嗰得兩個窿
想問pixel7 有無notification led? 有無圖可以睇下係邊個位

btw 10號英馬訂左p7 256 白色, 20號德馬訂左p7 256 白色 全部未扣數
多謝推介,買個高質嘅透明殼show下白色都好
用跟機條線?
搵左好耐都冇鏡頭bar 保護貼(張貼唔遮埋鏡頭既款)
已經花左,所以覺得無所謂了。明明已經好錫住用。
我重等緊機
好揀擇架部機
有QC_.0 嗰啲應該叉唔到
最cheap 5W a to c 應該ok但慢

買個pd c-to-c一勞永逸

條線都關關地事 之前追post其實usbc線都好多種
最穩陣就用住跟機嗰條先
因為我開始唔會用呢部來打機
主要都係做野,例如開zoom/teams meeting,會用來做ebanking,買股票
影相當然想體驗下AI 執相
就係咁多

打機我會買部小米/其他平價又用870/8100既U,貪佢地夠毒可以用來頂安心出行
呢部平野可以換密D,主機做野果部係想用番5年
所以如果佢會發熱/太食電,我就要諗諗
因為開會果D成日要長開個app
講真,佢條片話P7正常使用續航力好好,heavy gaming/photo shooting 的話續航力會好差,咁其實呢點部部機都係咁,就算係核電iPhone 13/14都一樣
睇來今次pixel 7 系列大獲好評等收7pro 中今年iPhone hardware software 都好多負皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞