[親生仔] Google Pixel 討論區 (89) 7 | 7 Pro | Watch 召集所有被選中的面孔

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我覺得唔值
一千左右嘅價錢 可以買到更好
想問pixel watch LTE
係咪用香港任何一間電訊商都得?
+多200-300買xm4算啦
xm4算把啦 1年唔洗就壞機
你上佢個網望下
睇下望唔望到香港
Samsung gaa 3nm好似早排話2023量產 不過未肯定同tsm嘅4nm差距有幾大

主要係Snapdragon 賣得貴 當然用tsm會貴過samsung 不過tsm講緊要搶佢嘅生產 應該都難搶 有apple Snapdragon 呢啲大需求嘅 tensor都唔會搶到

除左等samsung新技術 仲可以留意下google會唔會有custom arm架構 佢早幾年都好似請左唔少人 真係發展一粒自己嘅soc 用custom arm講緊都要幾年時間 而今年喺cpu冇咩大調整下 唔知會唔會係為自己arm架構投放最大資源 當然暫時只係幻想啦
有,pixel buds pro對得住個價錢
本身係英馬訂咗 藍牙版
猶豫改唔改LTE
唔知呢,從來冇打算咁快上5g
Baesd on Arm 既Custom架構都唔知要幾時
Google 呢啲野無乜leaks咁
連高通搞咁多年經驗,都係買Nuvia返嚟開發
仲比Arm告緊

之前傳言既Fuchsia OS一直神神秘秘,得個hub有用到,想Google 係Mobile打返支強心針唔知要等到幾時
係呀,有時去跑步唔想帶手機
但唔知PW 係香港用唔用到網絡
隔離成個Post都係講死電

利申好彩上年有送多3個月保養
幾靚聲都冇用 唔好彩一過保
linkbuds s都唔係好得幾多 又斷線又疾
red card 仲係入唔到
從來leak 都係google leak俾你你以為真係咁唔小心咩

snapdragon佢整custom arm架構冇著數啦custom arm個重點就係同software integration好啲 iPhone 都係咁先令佢嘅效能高咁多

snapdragon 做custom arm你認為有著數?

fuchsia os由hub之後再落speaker 之後好似有新smart home device直接用fuchsia os

mobile應該冇咁快 以個複雜程度 fuchsia os如果真係取替 下一步都係chromecast device 先 例如google tv呢類先 之後再睇下chrome os會唔會replace 最後先會係android

wear os都有機會 呢類冇咁多野要兼顧嘅operation system
唔好話香港
有行貨既台灣都係限台哥大
仲有日本NTT既都用唔到
都係等再平啲先買
其實現時google既用家
有幾多真係著重佢既效能得架
明知粒U得888左右既實力

反而佢同三叔搞好個發熱同食電問題
追番用台積電4nm制程既發熱同食電量
已經好多人會轉會
親生仔呢樣野真係好吸引識貨既人
Samsung 其實用落真係無Iphone咁好,Sony又柒底

可惜,呢一代發熱同食電量只係有進步
但仍然及唔上其他用8+ gen1既級數
samsung 3nm已經試量產 未知下代會唔會用 tsm 3nm未得 就睇samsung呢次可唔可以超越tsm

效能呢樣野 越高當然越好 冇人嫌多嘅 功耗越低都越好 雖然而家peak效能唔高 但你有得快啲 慳電啲你都唔介意嘅

熱同食電其實主要係samsung問題黎 現有5nm同tsm比真係差兩代 而arm架構其實冇咩大進步啲efficiency有啲仲低左
效能同功耗當然係愈多愈好
不過如果講E家既情況
功耗係google 上面係特別要處理

慢D人可以忍下你
食電就非高用量用家都會嘈

所以,真心希望tensor g3 會用*** 3nm
而呢個3nm 追得番TSMC 就夠
dbrand
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞