Affordable Watches 手錶討論區(23)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

伸手留名
唔錯
光動能?
依d錶比一般大,carry唔起
自己mod
係光動能黎
我帶落size算啱啱好 睇落唔太異相先買
勁喎,連起針舊嘢都有
有咩款
sogo 66折得d冷門款
熱門多人揀d worldtimer highlife果d好似得78折
帶撈邊度使氣道
個人認為精工難mod個vostok
個movement spacer有D難處理
呢隻好靚但我偏好open heart同埋41mm好似大左小小。睇緊RE-HH0002。不過嗰個價…
左手
留意佢個紙袋
用家開心使用中
趁夜深老婆阿囡都瞓咗攞出嚟睇下影下相

簡單講兩句,隻錶行大三針,有兩隻眼仔,但唔係計時錶,而係一隻全日曆錶,分別顯示月、日、星期。錶盤係隻subtle嘅olive green配銀針白字,個人相當鐘意呢個配搭。至於錶帶係條黑色真皮軟帶,非常軟身。

唔講咁多,分享下啲圖,無技術又得無得近攝嘅ip13,影得唔靚請大家多多包涵。

拆咗啲外包裝之後見到有塊同錶面同色tone嘅布包住個錶盒

真身:

攞上手睇實物嘅綠色比相睇到更靚,subtle得嚟又唔會太悶,本人大愛

錶背係密底的,都算打磨得幾靚

上手感覺係睇同戴都舒服的,38mm唔會太大,啱我呢啲手幼L,真皮錶帶亦好軟熟

特別講講背景本簿,係一本隨錶附送嘅皮面記事簿,充滿復古感,同隻錶的確幾啱feel

最後放多張錶同記事簿內頁嘅合照

暫時未真正落地,但第一眼係非常鐘意的,遲少少出街再補張日光相同分享下感受。

多謝各位觀看
之前講果條越南帶到著, 都幾滿意

月同日係咪分開調較?
係咪都避免唔到30跳1號要手動調較?
有無度下個機芯走時精準度,誤差幾多秒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞