Affordable Watches 手錶討論區(23)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
就係我 我係黑面 間舖俾多左折頭我再用埋$10000消費卷好似萬幾蚊 但呢隻款真係可遇不可求 4逆跳 透底 絕對值得收藏
點為之逆跳

btw 琴日出左街,俾隻master collection 白面藍針電到
實物又唔係太覺得爛字有咩問題
不過如果白面藍針係好似藍面銀針咁用刻度就更好,可惜無出
你見到隻嘢好幾個用針標示嘅資訊, 日期/星期幾/2nd time zone/秒針
逆跳即係依類針一行到盡頭就跳返去一開始
https://vimeo.com/763258604
俾條舊片你睇,留意支分針
原來係咁
thanks ching
留意下先
呢隻其實都似 deep sea,特別藍面嗰隻
我覺得 6 點位嗰度幾好睇,上手重重哋厚厚哋咁啦,幾好嘅
嘩連呢個牌子都有
Deepsea係我唯一一隻真心覺得靚既rolex工具錶
各位巴絲 之前買左隻PRX 同friend去沙灘唔係幾敢戴落水 而家想買多隻錶for落水(但未算粗用 因為我少做運動 最多都係跑下步)

budget around 1000 平買平載 上網睇咗一陣而家諗緊精工5仔定G-Shock (Casioak, 未諗GA GAB 定 GM)
求巴絲們嘅好推介
5仔得100米防水
唔係螺旋把的嚟
唔建議買5仔去玩水
其實我都唔太清楚
上網見到lug to lug係46mm
見佢diver樣以為佢可以游下水添 去搵下有冇啲有螺旋巴的嘅先 thx ching
Orient Mako?
去see see先!
就係好難搵黑面百事精工5
可惜d 針太過致敬GS, 無左自己特色
幾正!一陣去門市睇下
同埋見到有隻叫Kamasu 果隻都好似幾靚 巴打點睇
東方D潛水款
落去舖試唒邊款最啱自己心水就買邊隻
呢隻咩型號?
清哂啲舊患
mako iii /iv自先有藍寶石玻璃 其他隨意
有冇話咩原因唔好啊
我平時冇留意都會咁戴埋一齊
冇記錯,呢到有位巴打有日本字版Mako IV,好靚
依家日馬得返Mako III抵玩,直運退稅唔洗1500
IV要貴近3舊
我記得自己個陣入2400港紙

而家羊跳樓,如果計埋運費剚有So,真係值得買下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞