Affordable Watches 手錶討論區(23)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
買DW我寧願比多啲買Nomos
但問題唔係你戴ar ma
Cartier 唔好?
for 女 ,三個終極brands

Cartier, JLC, Piaget

affordable 得cartier
咪就係lor
買俾女朋友要無視spec 當買手鐲
louis erard重玩味真係幾正
幾型
書蟲巴啲資訊post永遠唔會令人失望
你地客氣啦

我都係咁啱睇緊琺瑯同全曆錶,搵到louis erard先做下研究姐

Armand Nicolet 係外國錶網有講過,二手好難放,買真係三思,你預左total loss

louis erard 舊款錶真係好傳統,鍾唔鍾意實在見仁見智,反而新款regulateur同small second我得唔錯,大明火琺瑯2萬幾就有真係超值,Alain Silberstein合作果隻亦係玩味之選,ceecan好似有人放緊,想入手可以去望望。

小眾牌子多不勝數,好似bnic巴好多錶我都要google下先識。大家多交流分享,互相欣賞同尊重,令呢個由冇巴開既Post可以去到 (23),我才要向你地學習同致敬
其實行quartz嘅話
Hermes, Gucci呢啲都做到affordable
本身唔帶錶嘅女仔都可以當飾物
好過買啲佢唔知乜嘅brand又唔知乜機械定石英乜乜乜

FC flyback 同cartier quartz tank,大家都係20k 咁上下,但無理由係買FC 俾條女
除非佢本身對錶都有多少研究
本身有研究的話平時實有傾開就唔使煩
本身唔玩錶,都唔識你咩FC,一陣以為你時間廊買
如果知道成20k肯定嬲到爆話點解你唔買個Chanel袋
我個人意見係送嘢千祈唔好諗諗下走去送自己想買嘅嘢
淨間佢見到xxx Constantxxx 以為係成日聽果個江斯單頓post 上IG 你黎緊一年聽自己打飛機啦 (如果未分手的話)

今日帶隻大D既錶 準備放工又去拎錶
週四
終於忍唔住要留言讚同你
咁撚大獲

bb生日禮物送江斯丹頓比我💕
講真 九成港女淨係識撈一款貴錶
見好多女仔隻手幼都戴水鬼好顯眼
其實九成香港人都係,唔好特別怪港女
咁愛彼寶璣蕭邦一聽都覺老撚肚保唔保值架,正正經經買隻撈啦
望到個個都戴撈其實好悶
好似周街都tesla咁
好掛住會響喉嘅mk車
反而老一輩識多好多唔同品牌既錶
雖然好多而家都暫時沒落左 例如依波路 樂都 山度士呢D
講到其他錶就唔正經咁
新玩具岩岩到手

實物隻色似暗花多D,冇官方圖咁出位
Lug to lug 49mm 對我呢條手幼撚還可接受
日版跟鋼帶再送多條皮帶

當大家都搵到錢嗰陣最終都係玩返嗰幾隻
呢隻咩型號?係唔係黑貝殼面嗰隻幻彩色嚟?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞