[親生仔] Google Pixel 討論區 (85) 7 | 7 Pro | Watch | Tablet(明年)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
想睇你買咩款
所有地區官網? 定係要英國?
見某d地區都係送返google store credit比你下次用
送錶嘅地區。
agree,光學真係唔多掂

不過只係一個缺點,部pixel 7 pro有唔少優點
要詳細我點會知?都冇攞過部機玩

純睇spec同價錢,p6 pro除左U廢電廢外,個Mon好唔掂個亮度,p7 pro光左d peak 去到1500 nits,但都唔及其他flagship既亮度,我估都係成本問題

要detail都要等d人開箱實測,例如mrwhosetheboss果批人,之後就睇呢度用家comment
因為曲面 我唔會嘥錢再淘了.

舊年 6Pro 我淘咗唔少張 剩係寶狼 都用過三款.

得一張似樣少少就係 全膠黑邊 上面有個黑U
指紋解鎖一般般.

最後等到 dome glass 出, 即買.

Dome glass 係最完美嘅 UV貼.

今次唔洗等了 Dome Glass 7Pro. 同步推出!

我已經買咗.
dome glass真係正呀,有埋神器,但都唔係無缺點,佢張貼比較細張

有咗dome經驗識貼uv後,我係淘寶誤打誤撞買到張大張啲,貼邊啲嘅,但膠水就真係無dome咁靚,不過就平好多

https://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?id=658540382542&from=cart&spm=a21202.12579950/evo302415b424938.item.0
真係想換既 一定換7 pro目的為左個相機,如果唔係留返5仔再等下

用緊1 III 本身想換但3uk竟然冇esim,唔想拎兩部機出街
淘寶買幾蚊張冇評價嗰啲先完美解鎖 仲要防水防油好滑
唔用貼先完美
係 細張少少 不過 case friendly.

唔會比Case包邊頂起

個神器真係好正

我都係幾年前 Pixel 3XL 啱啱出嘅時候 冇全膠貼.

搵搵下先識得Dome Glass.
唔用銀行app 其實係咪無所謂
我都諗住買佢,smoke clear case配dbrand skin
官網全球送啊?但我唔知喺森買定官網買好。
雖然p7 pro 個Mon及唔上s22 ultra,但影相方面想知可唔可明顯好過s22u,期待
啱啱望咗望dome,前鏡都仲係要開窿……
P6 為5x zoom 換p7pro iPhone 14 pro 今年真係冇意欲換
我反而覺得Spigen Ultra hybrid 係透明殼首選.

我由 Nexus 5 開始每年換機都用, 足足用咗九代.

今次都冇例外 訂咗幾隻了

Ringke 係次選, 兩者差唔多 不過啲邊位cutting 比較起角. 個人覺得手感冇咁好.
我P6 用呢款B09YMV4ZXY , p7pro 都會揀呢隻
犀牛盾 應該會出 不過遲啲啫
係呀 7 開窿

6 就係開課 U位

冇計啦 設計係咁, 因用uv膠的關係.

如果密封, 有時在太陽/強光 底下 , uv膠會有少少白濛濛, 影響拍攝質素.
有無人知watch lte如果本身無esim(hkbn) 係咪姐係無9用
因為我多數用透明 , 所以揀Ultra Hybrid.

你鍾意呢款嘅話 也可以睇下 Cyrill.

都係 Spigen 旗下品牌.
啱啱官網買咗Fusion Matte+Fusion各一 連運費$312
iphone最大問題係手感極差 又重又刮手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞