Steam儲Game唔玩 #28 等特賣=>萬聖節=>感恩節=>聖誕節

880 回覆
15 Like 7 Dislike

The Unfinished Swan另一個genre唔會有不安嘢, 個人覺得唔錯
想問港區買唔買到
METAL GEAR RISING: REVENGEANCE ?
突然想玩返
冇辦法
可能係 未試過玩完隻驚咁忐忑不安
有咩解謎驚推薦
幾中意Incryption Superliminal The Talos Principle Strange Hortculture呢種有劇情既解謎
Agent A Rusty lake系列都有玩過下但唔太中意point and click既遊戲
嚟緊都會玩We were here系列
可惜
fuck konami
有隻The Turing Test,難度唔知有冇The Talos Principle十分之一,但都可以滿足到解 puzzle舖癮嘅
仲有Portal Reloaded,勁難
Outer Wilds 宇宙+解謎
冇固定劇情要你去A再去B咁 開放世界 想去返邊個星球就去邊個 要靠自己揾線索靠自己睇字同諗 一步步咁揾到太陽系嘅真相
操作上可能要適應 (太空衣+飛船係無重力嘅慣性移動)
唔好睇任何劇透 +建議玩完本體先好down dlc

想要風格特色就 The Witness
例牌野就 portal 1&2
純puzzle就 Baba is you
Wishlist咗等特價買 thx Ching
Outrr wilds之前儲驚嗰時有買 原來係解謎驚嚟
搵日Down嚟玩
The witness都Wishlist咗等特價
唔知點解覺得portal太經典所以無玩到之後有時間會玩
Baba is前陣通咗關 不過Meta忍唔住睇solution
thx Ching
portal 1&2 都係好game
謎題有線索得黎要用腦諗, 難度適中, 解完有好大成功感
背後個故事精彩但唔影響你遊戲過程, 強烈推薦
人龍PC版有無中文mod
Real yakuza use gamepad
Portal Reloaded免費但最好知咗Portal 1 2先
The Turing Test唔好太大期望
有睇過下the Turing test啲comment 覺得無subtitle係硬傷
都好似有啲難搵到隻令到我驚艷嘅劇情類解謎驚
唔好搞錯成outer worlds
嗰隻就真係唔係解謎game
係outer wilds
買嗰時以為係普通太空探險驚嚟
冇咩game可以好似呢隻咁capture到太空既神秘,孤獨同恐怖感。
佢平時對話有字幕
但沿途有啲用嚟補完 backstory嘅錄音,音質勁差反而冇字
不過網上有人 transcribe哂出嚟,如果好想睇都可以搵到
有冇人玩tf2? 可唔可以留個id 新手咩都唔識
Fallout 76: The Pitt同Fallout 76有咩唔同
the pitt而家就免費,原版就75% OFF
冇分別
The pitt只係最新個update嘅名
免費遊玩周到11號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞